De Hondspol

Gooyer Wetering 22 - 24
3972 MB Driebergen-Rijsenburg
T: +31 (0)6 18 68 37 16
E: winkel@dehondspol.nl


StaltypeWinkel
AssortimentAardperen, Andijvie, Biologisch brood, Bleekselderij, Bloemkool, Boerenkool, Boerenmelk, Boontjes, Bosui, Boter, Brood, Chioggia bietje, Courgettes, Desembrood, Diksap, Dranken (niet alcoholisch), Eieren, Gepasteuriseerde melk, Graanproducten, Groente, Kaas, Knolselderij, Komkommer, Koolraap, Koolrabi, Koolsoorten, Kwark, Melk, Mierikswortel, Paddenstoelen, Paprika, Pastinaak, Peterseliewortel, Pompoenen, Postelein, Prei, Raapstelen, Rabarber, Radijs, Rauwe melk, Rettich, Rode bieten/krootjes, Romanesco, Savooie kool, Schorseneren, Seizoensgroente, Siroop, Sla, Snijbiet, Speltbrood, Spinazie, Spruitjes, Tomaat, T​uinkers, Uien, Venkel, Vergeten groente, Vlees, Witlof, Wortelen, Yoghurt, Zuivel
TeelttypeBiodynamisch, Biologisch/ekologisch
Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin
Seizoen Jaarrond,
Openingsdagen Woensdag, Vrijdag, Zaterdag,
Openingstijden

Woensdag en vrijdag: 10:30 - 16:00 uur
Zaterdag: 09:30 - 13:30 uur

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.

De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.

Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).

Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.