De Regio Westland bestaat uit de hoofdplaatsen: Delft, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, (Delfgauw), Rotterdam (Hoek van Holland), Vlaardingen en Westland. Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: ‘s-Gravenzande, ’t Woudt, Abtswoude, Baakwoning, Blaker, Burgersdijk, De Driesprong, De Lier, Delft, Den Hoorn, Delfgauw, Gaag, Heenweg, Hodenpijl, Hoek van Holland, Honselersdijk, Kwintsheul, Lierhand, Maasdijk, Maasland, Maassluis, Mariëndijk, Monster, Naaldwijk, Negenhuizen, Oostbuurt, Poeldijk, Rolpaal, Schipluiden, Ter Heijde, Ter Lucht, Vlaardingen, Wateringen, Westerlee en Zouteveen.

Welkom in Westland!

De regio Westland heeft een rijke geschiedenis van voedselproductie. In de gemeente Westland vind je veel kwekerijen van groente en fruit. In de omliggende gemeenten Hoek van Holland, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen, Delft en Delfgauw vind je ook kwekerijen, boerderijen, molens en zelfoogsttuinen. Op de regiokaart vind je ook de adressen van stalletjes langs de weg, marktkramen en kleine winkeliers als de bakker, slager, kaas-, groente- en viswinkel.

Op deze regiopagina vind je naast de vele tips ook fietsverslagen, nieuws, evenementen en andere ontwikkelingen van Fietsen voor m’n eten – Westland. Zo kun je zelf fietsen met een doel: je dagelijkse eten. Aan de hand van de informatie op de regiokaart en de filteropties die je boven de kaart vindt, kun je jouw fietsrondjes uitstippelen.

De regiokaart van Westland is momenteel volledig gevuld met adressen die bij ons bekend zijn. Boven de kaart kun je makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen. Alle informatie is volledig door vrijwilligers verzameld en zichtbaar gemaakt. Help je mee de informatie actueel te houden?

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken.  

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heb je een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wil je een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef de informatie door.

**** Heb je een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wil je deze verwijderd hebben? Stuur dan een e-mail naar westland@fietsenvoormijneten.nl.

Voorfietser: Marja van der Ende

“Op 23 augustus 2017 startte ik Fietsen voor m’n eten – Westland, vanuit een persoonlijke behoefte om meer te bewegen en gezonder te eten en omdat ik tips zocht om mijn boodschappenlijstje bij elkaar te kunnen sprokkelen op de fiets. In het dagelijks leven ben ik massagetherapeut en leefstijladviseur voor mensen met stress en gedragsproblemen, sinds 2005 vanuit mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl. Sinds maart 2020 ben ik Westlandse Fietsburgemeester en bestuurslid van Fietsersbond Westland. Mijn achtergrond als zelfstandig ondernemer en mijn verleden en heden in gezondheid en voeding, communicatie en evenementenorganisatie hebben er mede voor gezorgd dat Fietsen voor m’n eten is uitgegroeid tot een groot consumentenplatform met een landelijke ambitie. Mijn passie is anderen in beweging te brengen om ook te gaan fietsen voor hun lokale verse eten. Inmiddels hebben al vele vrijwilligers het pad naar Fietsen voor m’n eten gevonden, om te helpen met het zichtbaar maken en achter de schermen ondersteunen van ons initiatief. Word jij ook het fietsende voorbeeld voor anderen?”

Veel plezier met fietsen voor jouw dagelijkse eten!

Meer over Marja De vrijwilligers  


Fietsroutes

Paasbrunchfietsen

Fietsen door Westland en (Midden-)Delfland voor jouw paasbrunchtafel

Kerstdinerfietsen

Routes door Westland en Midden-Delfland om je kerstdiner bij elkaar te sprokkelen

Soepfietsroutes

Soepfietsen om ingrediënten voor courgettesoep, tomatensoep, snert, pompoensoep en auberginesoep bij elkaar te fietsen
alle routes

Events

alle events

Sponsoring

Fietsen voor m’n eten – Westland brengt de consumenten en lokale aanbieders van eten in Westland en Midden-Delfland en omstreken samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroep en regiokaart hierboven kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop.

Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

Fietsen voor m'n eten - Westland is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.