De Regio Westfriesland bestaat uit de hoofdplaatsen: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: Aartswoud, Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, Broerdijk, De Buurt, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Hauwert, Hem, Hensbroek, Het Westeinde, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Horn, Lambertschaag, Lekermeer, Lutjebroek, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Oosterblokker, Oosterleek, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spanbroek, Spierdijk, Twisk, Ursem, Veldhuis, Venhuizen, Wadway, Wervershoof, Westwoud, Wijdenes, Wijzend, Wognum, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk, Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West

Welkom in Westfriesland!

De fietsregio Westfriesland

De regio Westfriesland staat allang bekend om zijn prachtige weide landschappen, voedselproductie, kleine ondernemers en meer. Je vind in je regio Westfriesland onder andere veel kwekerijen van groente, fruit en aardappels maar ook veel andere adressen langs de weg zoals: marktkramen, thuiswinkels of kramen, kleine winkeliers zoals de bakker, slager, groente-en viswinkels. Als je dan toch met de fiets op stap gaat kijk gelijk eens in de omgeving naar alle mooie Westfriese-landschappen en koop je boodschappen buiten de supermarkt bij elkaar.

De regiokaart van Westfriesland is momenteel gevuld met adressen die bij ons bekend zijn. Je kunt boven de kaart makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teelsoort, plaatsnaam, openingstijden en betaalmiddelen. 

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar westfriesland@fietsenvoormijneten.nl.  

 

Voorfietser: Stacy van Eerden

Beste Westfrieser, Mijn naam is Stacy van Eerden, sinds januari 2020 woonachtig in Zwaag en daarvoor altijd opgegroeid in de gemeente Opmeer.  Ik heb voorheen toen ik nog naar school ging, altijd 20 kilometer heen en terug moeten fietsen omdat er geen andere school in de omgeving was. Toen kon ik nog niet echt zeggen dat fietsen een hobby voor mij was, maar ik heb het altijd gezellig gevonden.  Gezond eten en bewegen heb ik altijd al belangrijk gevonden. Ik kwam samen met mijn vriendinnen uit de buurt vaak langs verschillende kraampjes met verschillende producten, en zo nu en dan bracht ik een leuk geschenkpakketje mee als cadeau voor familie of vrienden. Sinds de Covid-19 periode ben ik met een goede vriendin die woonachtig is in Purmerend meerdere malen langs verschillende kraampjes geweest om zo ons eten buiten de supermarkt te verkrijgen.  We werden lid van een Facebookgroep waarbij er over dit soort kraampjes en hun producten werd verteld. Zo noemde mijn vriendin eens op of ik het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ ken en of ik daar ooit van had gehoord. Ik was hier eigenlijk gelijk nieuwsgierig naar geworden en er borrelden gelijk allemaal ideeën naar boven. Daarna contact opgenomen met Marja van der Ende en zo onze ideeën met elkaar gedeeld. Lijkt dit dan op de Facebookpagina met de kraampjes? Nee, persoonlijk denk ik zelf van niet. Daar worden namelijk ook andere dingen in kaart gebracht. Denk hierbij aan bloemen, planten en andere diverse producten. Het lijkt mij juist leuk om samen met jullie verschillende fietstochten, evenementen en misschien wel recepten te bedenken en zo je eten en benodigdheden te kopen buiten de supermarkt. Ken of weet jij kraampjes langs de weg en tip deze dan op onze website. Denk hierbij niet alleen aan kraampjes maar ook aan de bakker, slager en andere kleine ondernemers. Op de Facebookpagina Fietsen voor m’n eten Westfriesland kun je tips, foto’s, recepten bijzonderheden en eventuele routes vinden en delen met anderen! Fietsen we straks samen? Stacy van Eerden


Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.