De Regio Waterpoort bestaat uit de hoofdplaatsen: Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen, Tholen en Goeree-Overflakkee.

Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: ’t Haantje, (De) Langstraat (?), Achterdijk, Achthuizen, Anna Jacobapolder, Barlaque, Battenoord, Bergen op Zoom, Blauwe Sluis, Boompjesdijk, Bosschenhoofd, Botshoofd, Bovensluis, De Bocht, De Druif, De Heen, De Overval, De Rand, Den Bommel, Dinteloord, Dintelsas, Dirksland, Drie Hoefijzers, Driehoek, Fijnaart, Gastelsveer, Goedereede, Halsteren, Havenhoofd, Heensche Molen, Heihoefke, Heijningen, Heimolen, Helwijk, Herkingen, Het Oudeland, Hoekske, Hoeven, Kade, Kijkuit, Kladde, Klundert, Klutsdorp, Koevering, Kranendijk, Kreek, Kruisland, Kruisstraat, Kuivezand, Kwartier, Langeweg, Lepelstraat, Malland, Melissant, Middelharnis, Moerdijk, Molenvliet, Mosselhoek, Nieuw-Vossemeer, Nieuwe Molen, Nieuwe-Tonge, Nieuwemolen, Noordhoek, Noordschans, Notendaal, Onder de Molen, Ooltgensplaat, Oostdijk, Oranjeoord, Oud Gastel, Oud Kerkhof, Oud-Vossemeer, Ouddorp, Oude Molen, Oude-Tonge, Oudemolen, Oudenbosch, Pelikaan, Pelsendijk, Poortvliet, Rolaf, Schans, Scherpenisse, Schoondorp, Sint-Annaland, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Sint-Philipsland, Slikkenburg, Sluis, Sommelsdijk, Spinolaberg, Stad aan ’t Haringvliet, Stadse Dijk, Stampersgat, Standdaarbuiten, Stavenisse, Steenbergen, Steenenkruis, Stellendam, Stoof, Strijenham, Strooiendorp, Tholen, Tonnekreek, Vetterik, Visberg, Visschershoek, Waterkant, Welberg, Westkerke, Willemstad, Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Zevenhuizen, Zuidgeest, Zuidzijde, Zwarte Ruiter en Zwingelspaan.

Welkom in Waterpoort!

Tip ons een stalletje!

De regiokaart van Waterpoort is momenteel nog minimaal gevuld met adressen. Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door u aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur uw tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Voorfietser: Petra Wevers

Hallo fietsers in het Waterpoortgebied, alle gemeentes die zijn verbonden doordat ze liggen aan het Volkerak en Zoommeer,

Mijn naam is Petra Wevers. Als zzp’er (KrachtigBuiten) ben ik steeds op zoek naar een verbinding tussen burgers en boeren en alles wat te maken heeft met gezond opgroeien is mijn missie . In 2016 en 2017 heb ik een foodfestijn ’n Bietje Koekoek georganiseerd als ontmoetingsevenement om boeren en burgers, jong en oud bij elkaar te brengen. Een succesvol evenement met een streekproductenmarkt, oldtimers en modern landbouwvoertuigen en een cultureel, muzikaal programma rondom het thema suiker en water. We hebben in dat weekend ca. 2500-5000 bezoekers ontvangen.

Met het 50-dingenstreekboekje in verschillende gemeentes (Moerdijk, Etten-Leur en Goeree-Overflakkee), heb ik al in kaart gebracht waar kinderen een boerderij of kwekerij kunnen beleven. Streek-, Landwinkeltjes en Klasseboeren willen graag meewerken. In tijden van corona ligt mijn werk omtrent natuurlijk spelen en ontmoeten stil. Als aanjager van het Waterpoortweekend wat gepland stond in het vaderdagweekend 2020, heb ik leuke gesprekken gevoerd met gastheren, zoals agrariërs en kwekers. Hoe kunnen we kinderen leren over waar ons eten vandaan komt, het verhaal van zaadje tot groente. Samen met ZLTO Moerdijk en VVV Moerdijk zijn we gestart met fietsroutes langs verkooppunten van streekproducten wat gekoppeld wordt aan route.nl. Hoe kunnen we deze routes levendig maken. Het verhaal van de boer, kweker en visser in beeld brengen en wat groeit er in ons gebied? En wat zijn de ervaringen van fietsers die hun eten bij de boer, kweker of visser halen. In gesprek met Jong Leren Eten makelaars in regio Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland werd ik geattendeerd op de website van Fietsen voor m’n eten.

Wat een geweldig initiatief om in beeld te brengen waar ons eten vandaan komt. Dat willen we ook in deze regio…. natuurlijk West-Brabant waar ik ben opgegroeid maar ook Goeree-Overflakkee en Tholen wat fysiek verbonden is in Waterpoortgebied gelegen aan het Volkerak en Zoommeer.

Ontmoeten wij elkaar straks op de fiets?


Leesvoer

Voor deze regio is nog geen leesvoer te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met leesvoer?

Fietsroutes

Fietsrondje Beleef Waterpoort Steenbergen (53 km)

Dit is een van de 6 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren in Steenbergen e.o. U start bij de jachthaven van Steenbergen, fietst naar de Blauwe Sluis waar de langste picknicktafel staat en via de Dintelse Gorsen richting Benedensas en de jachthaven de Schapenput. Uiteindelijk passeert u ook nog het fort de Roovere. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.

Fietsrondje Beleef Waterpoort Flakkee (58 km)

Dit is een van de 6 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren op het eiland Goeree-Overflakkee. Deze route start bij de haven van Ooltgensplaat. U fiets langs het prachtige natuurgebied de Hellegatsplaten via verschillende streekwinkeltjes naar Oud- en Nieuwe Tonge en Herkingen. Vervolgens kunt u buitendijks fietsen langs de Grevelingen en eindigt bij het Fort Frederik. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.

Fietsrondje Beleef Waterpoort Tholen-Oost (35 km)

Dit is een van de 6 speciale Waterpoort fietsroutes die je brengt langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren op het eiland Tholen. Deze route start in Tholen, u fietst dan naar het Huys van Roosevelt, door de polders en dijken aan de Oostzijde van het eiland, via oud-Vossemeer, Poortvliet naar de Oesterdam. Deze fietsroute maakt ook gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gastheer naar de andere, bleef het mooie Waterpoort gebied of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes.
alle routes

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Fietsen voor m'n eten - Waterpoort is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.