De Regio Oostland bestaat uit de hoofdplaatsen: Lansingerland en Pijnacker- Nootdorp. Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, De Rotte, Delfgauw, Katwijkerlaan, Kruisweg, Nootdorp, Noukoop, Oude Leede, Pijnacker, Vlieland.

Welkom in Oostland!

De gemeente Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp vormen samen het Oostland. Oostland wordt omringd door uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden, die het een zeer mooi gebied maken. De steden Rotterdam, Delft, Den Haag en Zoetermeer liggen er vlakbij.

In het gebied is van alles wat te vinden. Veel (biologische) winkeltjes in een schuur. Soms even zoeken, maar als je ze weet te vinden, zeer de moeite waard. Een mooie fietstocht waard.

De regiokaart van Oostland is momenteel al redelijk gevuld met adressen. We zien er graag nog meer.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar oostland@fietsenvoormijneten.nl.

Voorfietser: Diana Bolle

Hallo Oostlander, Mijn naam is Diana Bolle, woonachtig in Zoetermeer. Altijd vrij actief geweest, maar door omstandigheden een tijd zeer beperkt geweest. Sinds ik een elektrische fiets gekocht heb, kom ik weer ergens, kan ik weer aardig wat kilometers rijden zonder dat het te veel energie kost. Want laten we eerlijk zijn, fietsen is heerlijk. Lekker in de buitenlucht, genieten van de natuur en oh wat leuk als we dan ook nog een stalletje tegenkomen. Maar ja, waar was dat ook alweer? Ik fiets graag met een doel. Een gepland rondje, een plaats in gedachten, uitgestippeld met mijn fietskaart of zomaar op de bonnefooi met de fietskaart op pad. Want wat zijn knooppunten dan makkelijk om je te oriënteren. Er zijn in het Oostland al aardig wat stalletjes genoteerd. Met dank aan allen, want dit hebben we echt met zijn allen gedaan. Mijn taak bestaat momenteel voornamelijk uit het beheren van de facebookpagina. OPROEP: Lijkt het je leuk mee te helpen met de facebookpagina, de website van Oostland te gaan beheren of misschien zelfs fietstochten te organiseren, laat het maar weten. Dankzij het initiatief van Marja onder een mooi platform, zodat het voor iedereen toegankelijk is. En nu hopen op veel droge en zonnige dagen. Kou kan je je op kleden, maar droog is toch wel een luxe vereiste. Ontmoet ik je straks ook op de fiets? Diana Bolle E-mail: oostland@fietsenvoormijneten.nl


Fietsroutes

Voor deze regio zijn nog geen routes te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met routes?

Events

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.