De Regio Nijmegen en omstreken bestaat uit de hoofdplaatsen: Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe en Wijchen.

Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: ’t Hof, ’t Vlot, ’t Vosseneind, ’t Zand, “Beuningen Gld”, “Loo Gld”, Aam, Alverna, Andelst, Angeren, Anreep, Baal, Balgoij, Batenburg, Beek, Bemmel, Berg en Dal, Bergerden, Bergharen, Beuningen, Blankenberg, Boerenhoek, Boskant, Bredelaar, Breedeweg, Bullenkamp, De Horst, De Pas, De Schatkuil, Den Hoef, Doornenburg, Doornik, Driel, Eimeren, Elst, Erlecom, Ewijk, Flieren, Gendt, Grafwegen, Groenlanden, Groesbeek, Haalderen, Hammelsberg, Heide (?), Heilig Landstichting, Heiveld, Hemmen, Hernen, Herveld, Herveld-Noord, Herveld-Zuid, Heteren, Heumen, Hoek, Hoeve, Homoet, Hoogbroek, Huissen, Hulhuizen, Indoornik, Kapel, Kekerdom, Keulse Kamp, Klein Baal, Klispoel, Kommerdijk, Koudenhoek, Laak, Lent, Leur, Leuth, Lienden, Lijnden, Loenen, Loo, Looveer, Lunen, Malden, Millingen aan de Rijn, Molenhoek, Nederasselt, Niftrik, Nijmegen, Ooij, Oosterhout, Overasselt, Persingen, Plak, Raayen, Randwijk, Reeth, Ressen, Schoonenburg, Sleeburg, Slijk-Ewijk, Snodenhoek, Sterreschans, Teersdijk, Tiengeboden, Ubbergen, Valburg, Valenberg, Vogelzang, Vossenpels, Wercheren, Weurt, Wezel, Wijchen, Winssen, Woezik, Woord, Worsum, Zandheuvel, Zandvoort, Zeeland en Zetten.

Welkom in Nijmegen en omstreken!

Tip ons een stalletje!

Nijmegen en omstreken is een geweldige regio om aan eerlijk voedsel van dichtbij te komen! Er zijn zelfoogsttuinen, tuinders met groentepakketten, boerderij automaten langs de weg, boerderijwinkels, een historische tuin en veel voedselbossen. De fietsroute Regio Eetbaar Nijmegen voert je langs 20 van deze locaties, waar je ter plekke een interview met de boeren en tuinders kunt beluisteren.

We zijn de regiokaart van Nijmegen en omstreken nog aan het vullen met adressen. Wil je meewerken aan een gevulde kaart? Word voorfietser door je aan te melden via de  ‘Landelijk’-pagina. Of stuur je tips via het formulier ‘Tip ons een stalletje’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een stalletje! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

 

Voorfietser: Eetbaar Nijmegen, Arianne Doeleman

Op de website eetbaarnijmegen.nl zijn al de adressen verzameld waar je in regio Nijmegen aan duurzaam voedsel van dichtbij kunt komen. De samenwerking met Fietsen voor mijn eten lag dus voor de hand!
Arianne is nu gestart als voorfietser van Fietsen voor mijn eten Nijmegen e.o. Ze draagt het stokje graag over aan een clubje mensen die het leuk vinden om af en toe op pad te gaan. Kijken welke stalletjes er weer bij zijn gekomen, welke een andere naam hebben, af en toe promoten van het fietsen langs de boeren en tuinders in de buurt. Het hoeft niet veel tijd te kosten en de ervaring leert dat het erg inspirerend is om je streek op deze manier te leren kennen. Stuur even een berichtje!


Fietsroutes

Voor deze regio zijn nog geen routes te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met routes?

Events

Voor deze regio zijn nog geen events te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met events?

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.