De Regio Midden Drenthe bestaat uit de hoofdplaats: Midden Drenthe Daaronder vallen de steden dorpen en gehuchten: Alting, Balinge, Beilen, Beilervaart, Bovensmilde, Brunsting, Bruntinge, De Polle, Drijber, Elp, Eursing, Eursinge, Garminge, Hijken, Hijkersmilde, Holthe, Hoogersmilde, Hooghalen, Klatering, Laaghalen, Laaghalerveen, Lieving, Makkum, Mantinge, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Norgervaart, Oranje, Orvelte, Rheeveld, Smalbroek, Smalbroek, Smilde, Spier, Stuifzand, Ter Horst, Tiendeveen, Westerbork, Wijster, Witteveen, Zuidveld, Zwiggelte,

Welkom in Midden-Drenthe!

Tip ons een stalletje!

Regio Midden Drenthe.

Wat gebeurt er veel in onze geweldige regio! Lokaal en vers voedsel wordt ook bij ons steeds populairder, maar waar vind je al deze aanbieders? Wij helpen je graag op weg.

De regiokaart van Midden-Drenthe is momenteel nog niet volledig gevuld met adressen. Via het formulier ‘Tip ons een verkooppunt’, kun je ons helpen aan meer adressen. Liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

Let op:

  • geen supermarkten of horeca,
  • WEL kleine winkeliers, zoals de bakker, slager, viswinkel, kaaswinkel, groentewinkel en marktkramen.
  • En natuurlijk WEL de onbemande stalletjes, automaten, kwekerijen en boerderijwinkels. 

Boven de kaart kun je makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen. Alle informatie is volledig door vrijwilligers verzameld en zichtbaar gemaakt. Help je mee de informatie actueel te houden?

FietsenvoorMijnEten in de regio Midden-Drenthe is een initiatief van Duurzaam Westerbork.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.  

Voorfietser: Duurzaam Westerbork


Leesvoer

Voor deze regio is nog geen leesvoer te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met leesvoer?

Fietsroutes

Fietstocht voor jong en oud 4 juni 2023

Op zondagmiddag 4 juni is er een gezellige fietstocht voor jong en oud van ca. 20 kilometer rondom het dorp Westerbork. Onderweg is er informatie en zijn er bezienswaardigheden die iets te maken hebben met het jaarthema van de beide Borker kerken: “Aan Tafel”. We stoppen bijvoorbeeld bij zuivelboerderij Biostee & boerenBeef en bij een imker. Je kunt op 4 juni starten vanaf De Voorhof tussen 14.00 en 14.30 uur. Alle deelnemers krijgen een routebeschrijving met enkele puzzelopdrachten. Duurzaam Westerbork informeert de deelnemers tijdens de tocht over enkele duurzame activiteiten zoals een voedselplantsoen en lokaal voedsel. Opgeven vòòr 2 juni bij Gerrit van Arragon: gerritvanarragon@hetnet.nl of 06 – 51 20 81 55
alle routes

Events

Voor deze regio zijn nog geen events te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met events?

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.