De Lopikerwaard bestaat uit de hoofdplaatsen: IJsselstein, Lopik, Montfoort en Oudewater. Daaronder vallen de steden, dorpen en buurtschappen: Achthoven-West, Benschop, Blokland, Cabauw, Cattenbroek, Diemerbroek, Graaf, Heeswijk, Hekendorp, Hoenkoop, IJsselstein, Jaarsveld, Lange Linschoten, Linschoten, Lopik, Lopikerkapel, Mastwijk, Montfoort, Oudewater, Papekop, Polsbroek, Polsbroekerdam, Ruigeweide, Snelrewaard, Tappersheul, Uitweg, Vliet, Willeskop, Willige Langerak en Zevender.

Welkom in Lopikerwaard!

Welkom op de Fietsen voor m’n eten pagina voor de Lopikerwaard!

Een prachtig Hollands polderlandschap tussen de rivier de Hollandsche IJssel, de Lek en de Vlist. Deze regio omvat de gemeenten IJsselstein, Lopik, Montfoort en Oudewater en staat bekend om de vele kaasboerderijen.
Maar wat kun je er naast boerenkaas nog meer kopen? Waar vind je in de Lopikerwaard al fietsend lekker eten, zo langs de weg of op de dijk, in boomgaarden, bij kaasboerderijen, plattelandswinkels of stalletjes? Wij zijn er net als jij benieuwd naar!

De regiokaart van Lopikerwaard is momenteel goed gevuld met adressen. Je kunt boven de kaart makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen.

Wil je meewerken aan een gevulde(re) kaart? Help voorfietser Marlies Remmert dan aan tips via het formulier ‘Tip ons een verkooppunt’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar lopikerwaard@fietsenvoormijneten.nl.  

Voorfietser: Marlies Remmert

Ik ben via een vriendin in contact gekomen met dit initiatief én ben de uitdaging aangegaan om voorfietser van de regio Lopikerwaard te worden. Onder het mom weet wat je eet, en koop lokaal! Naast mijn voorliefde voor eten ben ik naast mijn drukke baan graag actief in de buitenlucht. Of dit nu wandelen of fietsen is, ik geniet ervan. Daarom was deze combinatie voor mij heel vanzelfsprekend!

Alle verkooppunten verzamel ik op de regiokaart hierboven. Hier kun je ook filteren op plaats, assortiment, seizoenen, openingsdagen enz. Een leuk verkooppunt dat er nog niet op staat? Geef het door via: https://www.fietsenvoormijneten.nl/tip/.

In de Facebook-groep Fietsen voor m’n eten – Lopikerwaard met intussen meer dan 1.000 leden inspireren aanbieders en fietsers elkaar om te gaan fietsen, nieuwe streekproducten te ontdekken en lekkere recepten te delen! Zo houden we elkaar op de hoogte van de nieuwtjes en weetjes in de Lopikerwaard! Meld je aan, nodig ook je Facebook-vrienden uit en fiets mee!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Stuur gerust een mail naar lopikerwaard@fietsenvoormijneten.nl

Ik wens iedereen veel fiets- koop- en eetplezier! Marlies Remmert

Ps: Team Lopikerwaard is naast Marlies Remmert uit Oudewater intussen uitgebreid met de hulp van Carolien van Slijpe uit Benschop. We zijn nog op zoek naar een vrijwilliger die in Montfoort en omgeving de verkooppunten wil checken op de juiste openingstijden, betaalwijze en assortiment. Lijkt je dit leuk? Meld je aan!


Fietsroutes

Voor deze regio zijn nog geen routes te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met routes?

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.