De Regio Kromme Rijnstreek bestaat uit de hoofdplaatsen: Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. Daaronder vallen de steden dorpen en gehuchten: ’t Goy, Bunnik, Cothen, De Heul, Den Oord,  Honswijk, Houten, Langbroek, Molenbuurt, Odijk, Oud-Wulven, Overberg, Overlangbroek, Schalkwijk, Sterkenburg, Tull en ’t Waal, Vechten, Werkhoven en Wijk bij Duurstede.

Welkom in Kromme Rijnstreek!

Tip ons een verkooppunt!

De Kromme Rijnstreek is een prachtige streek met heel veel fruitteelt. De kersen zijn er in de zomer volop te vinden maar ook appels, peren en zachtfruit worden in de Kromme Rijnstreek geteeld. 

Wij hebben ons eigen logo in de vorm van een fruitpoppetje op de fiets gemaakt: ontmoet Krijntje!

Op de regiokaart van Kromme Rijnstreek zijn al aardig wat adressen ingevuld.  Wilt u meewerken aan een gevulde kaart? Help voorfietsers Christie de Vrij, Miriam Brummelkamp en Mieke Franken dan aan tips via het formulier ‘Tip ons een verkooppunt’, liefst met een foto van het stalletje of de boerderij, kwekerij of kleine winkel erbij. Team Kromme Rijnstreek zoekt ook nog andere meefietsers erbij om de groep te helpen groeien. Meld je aan via de Landelijk-pagina als je daar enthousiast van wordt.

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een verkooppunt er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het verkooppunt vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een verkooppunt, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een verkooppunt, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl.  

Voorfietser: Christie de Vrij

Mijn naam is Christie de Vrij. Fruit en groenten, alles wat groeit en bloeit in de natuur, ik word er enthousiast van. Hoe heerlijk is het om te eten vers van het land, uit je eigen tuintje of gekochte producten bij de boer om de hoek.

Elke regio heeft zijn eigen producten, juist ja, de streekproducten. Zo zijn wij 20 jaar geleden in ’t Goy komen wonen, midden tussen de kersenbomen. Het seizoen is kort, maar oh zo gezellig om in de boomgaard je kersen te halen en op te eten en te delen met anderen. Maar er is veel meer in de regio te vinden, bij de Landwinkel, diverse kaasboeren, eierstalletjes en mooie initiatieven van jonge meiden die hun eigen fruitkraampje begonnen hier in de regio. Ik word er blij van om even op de fiets iets “vers” te halen en je steunt daarmee de boeren en de ondernemers uit de regio. Ik deel vaak foto’s over versproducten en wat ik ervan kook. Gewoon om anderen te enthousiasmeren. Verder fiets ik ook graag en wil ik mijn regio wel verder ontdekken en helpen. Dus toen Jacoline Peek mij vroeg om voorfietser te worden, dacht ik gelijk: Ja dit past bij mij. Als organisator van events, verbind ik graag mensen, ik wil eerlijke boodschappen verkondigen met een maatschappelijk belang en mensen enthousiasmeren. Fietsen voor mijn eten past bij mij en ik ben benieuwd naar wat het me brengt aan leuke nieuwe contacten, en of er ook veel mede enthousiastelingen zijn. Samen sterk! Geniet van het platform en draag bij aan deze community!

Ontmoeten wij elkaar straks op de fiets? Christie de Vrij E-mailadres: krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl Christie heeft inmiddels versterking door de hulp van Miriam Brummelkamp en Mieke Franken. Maaike Lups heet wekelijks nieuwe mensen welkom in de Facebook groep en schrijft over stalletjes.  Wil je ook meefietsen en helpen om deze groep te helpen groeien? Ook verenigingen en instanties die interesse hebben in samenwerking zijn van harte welkom om contact met ons te zoeken. We willen ook in 2022 weer veel mensen laten fietsen en laten zien wat onze regio allemaal voor lekkers heeft!


Fietsroutes

Tour de Kromme Rijn - 63 km

Verken de Kromme Rijnstreek - Een gebied met fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, agrarisch landschap, bos Nieuw Wulven, landgoederen, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes.
alle routes

Events

alle events

Sponsoring

Draag jij Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek een warm hart toe, wil je zelf ook wat meer onder de aandacht komen? Wellicht is sponsoring dan iets voor jouw bedrijf. 

Door sponsorbijdragen kunnen we promotiemateriaal financieren, af en toe op evenementen een kraam huren en andere uitgaven bekostigen.

We kunnen voor u ook een sponsorpakket maken op maat, neem dan contact op met krommerijnstreek@fietsenvoormijneten.nl

Druk op de button voor de mogelijkheden en alvast bedankt!

Ik wil sponsoren

Fietsen voor m'n eten - Kromme Rijnstreek is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.