De fietsbare regio Krimpenerwaard bestaat uit de Gemeente Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en een klein stukje Gouda. De Krimpenerwaard is gelegen tussen de grote rivieren Lek, Hollandsche IJssel, Vlist en de Nieuwe Maas en bestaat uit vele kleine kernen. Makkelijk te bereiken vanuit de omliggende steden Rotterdam (ook via de Waterbus), Capelle aan de IJssel en Gouda. U kunt bij vele adressen terecht voor een breed scala aan (h)eerlijke, ambachtelijke, lokale producten die groeien, bloeien en voortkomen uit onze veelzijdige polder, die prachtige tuin van de grootstedelijke gebieden. Van boerenkaas en ijs tot chocolade en honing, van verse koeienmelk tot witlof, van rundvlees tot speciaal bier het is te vinden in de Krimpenerwaard. En ook chiliproducten, appel- en perensap, bessen en noten hoeft u niet van ver te halen! Trek erop uit, bezoek de producenten en laat u verrassen door al dit lekkers. Voor overige boodschappen kunt u terecht bij de kleine winkeliers in de verschillende dorpskernen. De Regio Krimpenerwaard bestaat uit de hoofdplaatsen Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel Daaronder vallen de verschillende kernen en buurtschappen zoals: Achterbroek, Ammerstol, Beneden-Haastrecht, Benedenberg, Benedenheul, Benedenkerk, Bergambacht, Bergstoep, Berkenwoude, Bonrepas, Boven-Haastrecht, Bovenberg, Bovenkerk, Bovenstad, De Hem, Gouderak, Goudseweg, Haastrecht, Het Beijersche, IJssellaan, Kadijk, Koolwijk, Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel, Lageweg, Lekkerkerk, Opperduit, Oudeland, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Schoonouwen, Schuwacht, Stein, Stolwijk, Tussenlanen, Vlist en Zuidbroek

Welkom in Krimpenerwaard!

Fiets en ontdek je dagelijkse eten langs de weg 

Er gebeuren mooie dingen in de Krimpenerwaard. In het bijzonder op het gebied van de streekproducten. Van rauwe melktap tot een Krimpenerwaard Food Kaart, van de eerste cranberry oogst tot Rechtstreex afhaalpunten en van een Oogst- & Streekmarkt tot gezellige fruitpluk dagen. Maar waar vind je in de Krimpenerwaard goed en gezond eten, zo langs boerenlandweggetjes, langs de dijken en in de dorpen? Je vindt ze op de interactieve regiokaart.

De Krimpenerwaard was als één van de eerste regio’s actief voor Fietsen voor m’n eten. De regiokaart van de Krimpenerwaard  is inmiddels al goed gevuld met adressen. Je kunt boven de kaart makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen.
Wil jij actief meedoen bij Fietsen voor m’n eten Krimpenerwaard? We zijn nog op zoek naar blog-schrijvers en als je het zelf leuk vindt om fietstochtjes te organiseren dan horen wij dat heel graag. Mail daarvoor naar krimpenerwaard@fietsenvoormijneten.nl

Over de interactieve kaart:

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds oktober 2019. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heb je een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wil je een gratis vermelding? Klik dan op Tip een verkooppunt in Krimpenerwaard! en geef jouw informatie door.

**** Heb je een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wil je deze verwijderd hebben? Stuur dan een e-mail naar krimpenerwaard@fietsenvoormijneten.nl 

Voorfietser: Vacature

Vanaf 2019 zijn we actief voor de Krimpenerwaard om Fietsen voor m’n Eten op de kaart te zetten. Heb jij zin om te helpen en/of activiteiten te organiseren? Dat zou super zijn!

Stuur een mailtje naar krimpenerwaard@fietsenvoormijneten.nl op neem telefonisch contact op via 06 – 25 524 787.

De Facebookgroep Fietsen voor mijn eten Krimpenerwaard heeft al een aanzienlijk aantal aanmeldingen en deze groep mag nog flink gaat groeien.

Dus meld je ook aan, deel je tips, foto’s, recepten, bijzonderheden en haal de informatie die jij nodig hebt…

Leuk je ergens te ontmoeten onderweg!

Met gezonde groet,

Ellis, Nannien, Suzan en Arike


Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Fietsen voor m'n eten - Krimpenerwaard is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.