De Regio Goeree-Overflakkee bestaat uit de hoofdplaats: Goeree-Overflakkee

Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: (De) Langstraat (?), Achthuizen, Battenoord, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Havenhoofd, Herkingen, Kranendijk, Melissant, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Oostdijk, Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk, Stad aan ’t Haringvliet, Stellendam, Visschershoek en Zuidzijde.

 

Welkom in Goeree-Overflakkee!

Waar vind je in de regio Goeree-Overflakkee, goed en gezond eten, zo langs de weg op boerenlandweggetjes en tuinderslaantjes en bij kleine winkeliers en marktkramen? Deel deze unieke verscholen plekjes in onze regio zodat we weten waar ze zijn en wat ze te bieden hebben.

De regiokaart van Goeree-Overflakkee is momenteel bijna volledig gevuld met adressen. Boven de kaart kun je makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen. Alle informatie is volledig door vrijwilligers verzameld en zichtbaar gemaakt. Help je mee de informatie actueel te houden?

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een verkooppunt er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het verkooppunt vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een verkooppunt, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een verkooppunt, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar goereeoverflakkee@fietsenvoormijneten.nl.  

Voorfietser: Petra Wevers

Hallo Goeree-Overflakkeese fietsers,

Mijn naam is Petra Wevers. Als zzp’er ben ik steeds op zoek naar een verbinding tussen burgers en boeren. In 2016 en 2017 heb ik een foodfestijn ’n Bietje Koekoek in gemeente Moerdijk georganiseerd als ontmoetingsevenement om boeren en burgers, jong en oud bij elkaar te brengen. Een succesvol evenement met een streekproductenmarkt, oldtimers en modern landbouwvoertuigen en een cultureel, muzikaal programma rondom het thema suiker en water. We hebben in dat weekend ca. 2500-5000 bezoekers ontvangen.
Met het 50-dingenstreekboekje in verschillende gemeentes (Moerdijk, Etten-Leur en Goeree-Overflakkee), heb ik al in kaart gebracht waar kinderen een boerderij of kwekerij kunnen beleven. Streek- Landwinkeltjes en Klasseboeren willen graag meewerken. In tijden van corona ligt mijn werk omtrent natuurlijk spelen en ontmoeten stil. Als aanjager van het Waterpoortweekend wat gepland stond in het vaderdagweekend 2020, heb ik leuke gesprekken gevoerd met gastheren, zoals agrariërs en kwekers. Hoe kunnen we kinderen leren over waar ons eten vandaan komt, het verhaal van zaadje tot groente. Samen met Carla Donkers van Kruid je leven, zijn we begonnen met alle stalletjes van Goeree-Overflakkee op de kaart te zetten. Het verhaal van de boer, kweker en visser in beeld brengen en wat groeit er in ons gebied? En wat zijn de ervaringen van fietsers die hun eten bij de boer, kweker of visser halen. In gesprek met Jong Leren Eten makelaars in regio Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland werd ik geattendeerd op de website van Fietsen voor m’n eten.
Wat een geweldig initiatief om in beeld te brengen waar ons eten vandaan komt. Dat willen we ook in deze regio Goeree-Overflakkee ook naast West-Brabant en Tholen binnen Waterpoortgebied wat fysiek verbonden is aan het Volkerak en Zoommeer.

Ontmoeten wij elkaar straks op de fiets?


Fietsroutes

Voor deze regio zijn nog geen routes te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met routes?

Events

Ik wil sponsoren

Fietsen voor m'n eten - Goeree-Overflakkee is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.