De Regio Gelderse vallei bestaat uit de hoofdplaatsen: Barneveld, Ede, Nijkerk, Putten, Scherpenzeel, Wageningen, Leusden, Renswoude, Veenendaal, Veenendaal en Woudenberg Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: ’t Oever, ’t Woud, Achterhoek, Achterveld, Achterveld, Appel, Asschat, Barneveld, Benedeneind, Bennekom, Bijsteren, Boveneinde, De Ginkel, De Glind, De Kade, De Klomp, De Kraats, De Ruif, De Valk, De Veenhuis, Deelen, Den Treek, Diermen, Doesburgerbuurt, Doornsteeg, Driedorp, Drieënhuizen, Driesprong, Ede, Ederveen, Emminkhuizen, Eschoten, Essen, Esveld, Garderbroek, Garderen, Gerven, Halvinkhuizen, Harselaar, Harskamp, Hell, Hoef, Hoekelum, Hoenderloo, Hoevelaken, Holk, Holkerveen, Hoog Baarlo, Huinen, Huinerbroek, Huinerwal, Jannendorp, Kallenbroek, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Koudhoorn, Krachtighuizen, Kruishaar, Leusden, Leusden-Zuid, Lunteren, Manen, Meulunteren, Mossel, Musschendorp, Nederwoud, Nekkeveld, Nergena, Nieuw-Reemst, Nijkerk, Nijkerkerveen, Otterlo, Oud-Leusden, Oud-Reemst, Ouwendorp, Overwoud, Prinsenkamp, Putten, Renswoude, Roekel, Scherpenzeel, Slichtenhorst, Snorrenhoef, Steenenkamer, Stoutenburg, Stroe, Terschuur, Veenendaal, Veenhuizerveld, Voorthuizen, Voskuilen, Wageningen, Walderveen, Wekerom, Westeneng, Woudenberg en Zwartebroek.

Welkom in Gelderse vallei!

In de Gelderse Vallei zijn vele boeren op dagelijkse basis bezig zijn met het produceren van prachtige producten. Verscheidende gemeenten die zich verbinden als de Food Valley wat laat zien hoe ondernemers bezig zijn met de voedselproductie maar ook mogen we de kennisinstellingen niet vergeten. In de vallei vind je voornamelijk koeien, kippen en varkens en de producten worden verkocht in boerderijwinkels, stalletjes, automaten en kraampjes langs de weg. De regiokaart brengt deze verkooppunten in kaart. Dit maakt het mogelijk om met een fietstocht producten te verzamelen om zo lokaal mogelijk te eten.

Op deze regiopagina vind je naast de vele tips ook fietsverslagen, nieuws, evenementen en andere ontwikkelingen van Fietsen voor m’n eten – Gelderse Vallei. Zo kun je zelf fietsen met een doel: je dagelijkse eten. Aan de hand van de informatie op de regiokaart en de filteropties die je boven de kaart vindt, kun je jouw fietsrondjes uitstippelen.

De regiokaart van Gelderse Vallei is momenteel volledig gevuld met adressen die bij ons bekend zijn. Boven de kaart kun je makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen. Alle informatie is volledig door vrijwilligers verzameld en zichtbaar gemaakt. Help je mee de informatie actueel te houden?

De Gelderse Vallei zoekt een nieuwe voorfietser! Dus word jij enthousiast van lokaal producten, fietsen en lekker eten en woon je in de Gelderse Vallei? Dan zoeken we jou! Onze huidige voorfietser, Rianne van Zandbrink, stopt als vrijwilliger bij Fietsen voor m’n Eten dus we zijn hard op zoek naar opvolging. Is dit mogelijk iets voor jou? Neem contact met ons op via: info@fietsenvoormijneten.nl!

Tip ons een verkooppunt!

 

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een stalletje, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een stalletje, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar geldersevallei@fietsenvoormijneten.nl.  

Voorfietser: Rianne van Zandbrink

In de zomer van 2020 tijdens de corona pandemie kwam ik het initiatief Fietsen voor m’n eten tegen. Ik zag dat er geen actieve voorfietser was voor de regio waar ik in woon: de Gelderse Vallei. Daar moest in verandering in komen! Ik wist immers vele ondernemers zelf te vinden en die moesten ook maar nodig op de kaart. Dus inmiddels is de kaart gevulder naar mijn fietstochtjes sindsdien! Met een studieachtergrond in communicatie en voeding vind ik het leuk om mensen te stimuleren om ook op de fiets regionale producten bij elkaar te sprokkelen. Als dochter van melkveehouders zie ik ook hoe boeren elke dag met passie en grote toewijding ons dagelijks voedsel produceren. Deel jij de interesse of mis je nog locaties op de kaart? Schroom niet om contact op te nemen!  


Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.