De Regio Baronie bestaat uit de hoofdplaatsen: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Rucphen en Zundert.

Daaronder vallen de steden, dorpen en gehuchten: ’t Zand, Achterste Rith, Achtmaal, Alphen, Alphen-Oosterwijk, Anneville, Baarle-Nassau, Baarschot, Balleman, Bavel, Bavel AC, Bolberg, Boschhoven, Boshoven, Boslust, Breda, Breedschot, Castelre, Castelré, Chaam, Chaamdijk, Couwelaar / Cauwelaer (?), Dassemus, De Berk, De Buis, De Dood, De Heiberg, De Lent, De Posthoorn, De Schietbaan, Den Hout, Diunt, Dorst, Driehoek, Driehuizen, Druisdijk, Effen, Eikberg, Eikelenbosch, Eind van Den Hout, Etten-Leur, Galder, Geersbroek, Ginderdoor, Gorpeind, Grazen, Groenendijk, Groot-Bedaf, Hazeldonk, Heerstaaien, Heesboom, Heikant, Heistraat, Hellegat, Hespelaar, Het Goordonk, Het Hoekske, Het Oosteind, Het Sas, Hondseind, Hoogeind, Houtgoor, Huisvennen, Hulsdonk, IJpelaar, Kaarschot, Kalishoek, Keizershoek, Klein Zundert, Klein-Bedaf, Klein-Oekel, Klooster, Kwaalburg, l’Air Pur, Laagstraat, Lage Aard, Langendijk, Langeschouw, Leg, Liefkenshoek, Lies, Lijndonk, Looneind, Loveren, Luitert, Maaijkant, Maalbergen, Meijsberg, Moeren, Munnikenheide, Nederheide, Nieuwe Strumpt, Nijhoven, Nispense Achterhoek, Noordhoek, Notsel, Oekel, Oosteind, Oosterhout, Ostaaijen, Oude Strumpt, Overa, Prinsenbeek, Raamberg, Rakens, Reth, Reuth, Rijsbergen, Rith, Roosberg, Rucphen, Schaluinen, Schijf, Seters, Snijders-Chaam, Sprundel, St. Willebrord, Steenoven, Steenpaal, Strijbeek, Strikberg, Stuivezand, Ter Aalst, Terover, Tervoort, Teteringen, Tiggelt, Tiggeltscheberg, Tommel, Ulicoten, Ulvenhout, Ulvenhout AC, Vaareind, Veldbraak, Venweg, Verloren Hoek, Vijfhuizen, Voske, Vrachelen, Vuchtschoot, Weimeren, Wernhout, Wernhoutsburg, Westrik, Wildert, Zegge, Zundert en Zwartenberg.

Welkom in De Baronie!

Tip ons een verkooppunt!

De Baronie biedt het beste van twee werelden: stedelijke ambiance en uitgestrekte natuur. Een gebied waar tuinbouw en (voedsel)industrie bepalend waren voor de ontwikkeling van stad en land.

De Baronie bestaat uit de gemeenten Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Baarle Nassau, Alphen-Chaam, Rucphen en Zundert. Je vindt er  kwekerijen, boerderijen, streekwinkels, molens en zelfoogsttuinen. Op de regiokaart vind je ook de adressen van stalletjes langs de weg, marktkramen en versautomaten.

Op deze regiopagina vind je naast de vele tips ook fietsverslagen, nieuws, evenementen en andere ontwikkelingen van Fietsen voor m’n eten – De Baronie. Zo kun je zelf fietsen met een doel: je dagelijkse eten. Aan de hand van de informatie op de regiokaart en de filteropties die je boven de kaart vindt, kun je jouw fietsrondjes uitstippelen.

De regiokaart van De Baronie is momenteel gevuld met adressen die bij ons bekend zijn. Boven de kaart kun je makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen. Alle informatie is volledig door vrijwilligers verzameld en zichtbaar gemaakt. Help je mee de informatie actueel te houden?

* Alle adressen onder voorbehoud. Het kan gebeuren dat je voor een dichte deur komt of een stalletje er niet staat of leeg is. Dan heb je natuurlijk meteen nog een paar kilometer meer te fietsen met een doel: jouw dagelijkse eten langs de weg ontdekken…

** Alle overige informatie is ook onder voorbehoud en kan verouderd zijn. Deze informatie is door de voorfietser en meefietsers verzameld sinds augustus 2017. Onder andere door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de seizoenen anders lopen dan in de profielpagina van het stalletje vermeld staat. Hier hebben wij geen grip op en hieraan kunnen dus geen rechten worden ontleend.

*** Heeft u een verkooppunt, staat deze nog niet op de kaart en wilt u een gratis vermelding? Klik dan op Tip ons een verkooppunt! en geef uw informatie door.

**** Heeft u een verkooppunt, staat deze wel op de kaart, maar wilt u deze verwijderd hebben? Stuurt u dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl

Voorfietser: LandStad de Baronie: Sjoerd Gabriel

Hebben jullie het ook gemerkt? In de coronatijd zijn meer mensen er op de fiets op uit getrokken naar boerderijen, stadstuinen, of stalletjes in de buurt. Om lekker vers lokaal voedsel te kopen en ook fijn buiten te zijn in het groen. Geweldig! Je krijgt super verse spullen en ook nog gezonde beweging. Je leert al fietsend je omgeving beter kennen en ziet zelf waar je eten vandaan komt.

Om dit te ondersteunen is LandStad de Baronie de samenwerking aangegaan met het initiatief Fietsen voor mijn eten.

Veel fiets plezier Sjoerd Gabriel Streekmanager bij LandStad de Baronie


Leesvoer

Voor deze regio is nog geen leesvoer te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met leesvoer?

Fietsroutes

A Taste of van Gogh

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh. In Brabant werd Vincent geboren, groeide hij op en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De Aardappeleters. In 1881 woonde en werkte Vincent een periode bij zijn ouders in Etten-Leur. Ontdek de monumenten en de landelijke omgeving die Vincent zo inspireerde en die een keerpunt in zijn leven vormden. Meldpunt routes
alle routes

Events

Voor deze regio zijn nog geen events te vinden. Help je mee onze regiopagina te vullen met events?

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Fietsen voor m'n eten - De Baronie is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.