Altena Fietsen voor mijn Eten Jacoline Peek bij Fruitautomaat

De Regio Altena bestaat uit de gemeentee: Altena. Daaronder vallen de steden dorpen en gehuchten: ’t Zand, “Rijswijk (NB)”, Almkerk, Andel, Babyloniënbroek, Buurtje, De Baan, De Hoef, Drongelen, Duizend Morgen, Dussen, Eethen, Eng, Genderen, Giessen, Hank, Hill, Hoekeinde, Keizersveer, Kerkeinde, Kievitswaard, Kille, Korn, Meeuwen, Moleneind, Nieuwendijk, Oudendijk, Peerenboom, Rijswijk, Schans, Sleeuwijk, Spijk, Stenenheul, Steurgat, Uitwijk, Uppel, Veen, Vierbannen, Vijcie, Waardhuizen, Werkendam, Wijk en Aalburg, Woudrichem en Zandwijk.

Welkom in Altena!

Altena Fietsen voor mijn Eten Jacoline Peek bij Fruitautomaat

Tip ons een verkooppunt!


Hallo bewoners of bezoekers van Altena,

Gemeente Altena is qua oppervlakte de grootste gemeente in Noord-Brabant en is omgeven door water, waardoor je per brug of pontje dit landelijke gebied binnenkomt. Voor 2020 had deze streek gemeentes Werkendam, Woudrichem en Aalburg en 21 kernen. Je ziet hier veel akkerbouwbedrijven waar bijv. rode kool, aardappelen en uien geteeld worden, boerderijen waar ze koeien of geiten melken, vleesvee houden, kippen voor de eieren of vlees, schapen voor de fokkerij en vlees. Kwekerijen telen bloemen zoals orchideën, kamerplanten of groente en fruit, zoals aardbeien. Fruittelers vind je hier ook voor appels, peren en kersen. Het appelras Elshard is hier in Altena gekweekt. Ook vissers en palingrokers laten je proeven uit de streek.

Plattelandsgemeente
Al fietsend door het platteland zie je rivieren, boomgaarden, bosjes en koeien en schapen in de weilanden. De Biesbosch aan de westkant en vestingsteden Woudrichem in het noorden en Heusden in het zuiden ‘over de brug’ vormen de driehoek waarin je korte en lange fietsroutes kunt afleggen.

Facebookgroep
In de gratis en openbare facebookgroep Fietsen voor mijn Eten – Altena delen we foto’s van winkeltjes, kraampjes, dieren, inkijk op boerderijleven, adresjes, ingekochte buit en routes.

De regiokaart van Altena is momenteel gevuld met adressen die bij ons bekend zijn en is zeker nog niet compleet. Je kunt boven de kaart makkelijk filteren in de informatie over assortiment, seizoen, teeltsoort, plaatsnaam, openingsdagen en betaalmiddelen.

Bekijk ook deze leuke flyer over ‘Fietsen voor mijn Eten Altena’, waarmee nieuwe inwoners door de gemeente bekend gemaakt worden met Fietsen voor mijn Eten en streekproducenten aangesloten bij “Puur uit Altena” en hun Altenabox.

Team-AltenaLeef, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland,

Jacoline Peek-Hamoen – voorfietser
Lia Damen – invoer ‘verkooppunten’ op regionale website

Voorfietser: Jacoline Peek - Hamoen

Mijn naam is Jacoline Peek-Hamoen en als boerendochter is het mijn missie om consumenten te laten zien waar hun eten veel dichterbij huis vandaan kan komen en een brug slaan tussen boer & burger. Met mijn bedrijf Farming Biz  help ik boer(inn)en hun bedrijf persoonlijker en zichtbaarder te maken en meer bereik te krijgen op social media, bij voorkeur met video en online interviews zoals met serie #BoerinVertelt. Ik help ook met hun social media kanalen inrichten. Daarnaast organiseer ik evenementen met een boerderijbeleving, waardoor ik Christie de Vrij ken en haar afgelopen zomer benaderde om voorfietser te worden van Fietsen voor m’n eten – Kromme Rijngebied. In dat gebied in provincie Utrecht ben ik opgegroeid. Ik woon alweer 20 jaar in Uppel en haalde al diverse boerenproducten in de regio. Eerder aten we nog groenten uit de moestuin van m’n schoonmoeder (en supermarkt). Aangezien de moestuin vorig jaar ingezaaid is met gras, ga ik in eigen regio meer op zoek naar lokale oogst: dan weet je waar je eten vandaan komt, #kooplokaal #trotsopdeboer en puurder eten zonder E-nummers. Ik nodig je uit om fietsend boerderijwinkeltjes, kraampjes, kwekers en de kleine middenstanders te ontdekken voor je boodschappen. Leef, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland, Jacoline Peek – Hamoen


Fietsroutes

alle routes

Events

alle events

Sponsor worden!

Fietsen voor m’n eten brengt consumenten en lokale aanbieders van eten samen, op een actieve manier. Via onze Facebookgroepen en regiokaarten op de website kun je gemakkelijk actuele informatie vinden waar je jouw volledige boodschappenlijstje bij elkaar kunt fietsen, buiten de supermarkt. Wil je bijdragen aan het voortbestaan van ons initiatief? Druk dan op de sponsorknop. Meer weten over wat wij doen met het sponsorgeld?

Ik wil sponsoren

In het regiomenu van de actieve regio’s vind je ook een sponsorpagina om de groep in de regio zelf te sponsoren.

Fietsen voor m'n eten - Altena is gesteund door sponsorbijdragen van:

Schrijf je in!

Wil je nog meer op de hoogte blijven van nieuwtjes over Fietsen voor m’n eten, stalletjes langs de weg en andere leukigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.