Pluktuin Gewoon Buiten is een prachtig stukje land in het buitengebied van Rijsbergen. Hier telen ze op ecologische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen; duurzaam met respect voor mens en dier. Het is een sociaal maatschappelijk project waar vrijwilligers samen buiten bezig zijn en waar men oogstdeelnemer kan worden om wekelijks producten te komen plukken.

Ze kijken ernaar uit om u te ontvangen in hun ecologische Pluktuin!

Arno Verschuuren is geboren en getogen in het mooie Zundert. Van kinds af sjouwde hij rond op het melkveebedrijf bij hen thuis en in de sector. Het is een man die van gezelligheid en feestjes houdt.  In de loop der jaren is hij er achter gekomen dat hij echt een “mensen mens” is.  Hij heeft een manier gezocht om het gezellige en het sociale dat hij in zich heeft te combineren met het melkveebedrijf?

Aan de Molenstraat 12 te Zundert vindt u de winkel D’n Ouwe Sigoar een winkel waar u de lekkerste kaas kunt scoren. U kunt er ook terecht voor echte boerenschep ijs, (lokaal) speciaal bier, lekker tapas plankje en boerderij zuivel. Een leuke plek om even van de pedalen af te komen en er eens binnen te stappen.

Lekker boeren ijs van Arno IJsco op de boerderij. Arno heeft van kleins af aan op de boerderij gewoond. Toch lag zijn aandacht niet bij het boerenbedrijf, een beetje ondersteunen dat doet hij wel, maar zijn passie ligt toch veel meer bij het maken van ijs en dus werd hij geen KOEIENboer maar IJSboer.

Wij, Frans en Ellie Kools, houden varkens met veel plezier en passie: we zorgen voor hen van ‘zaadje tot karbonaadje’. U kunt bij ons een groot assortiment varkensvlees van hoge kwaliteit kopen welke wij u aanbieden via de automaat. Dat is uniek in Nederland.

Het vlees wordt meteen diepgevroren DUS u kunt het langer bewaren dan vers vlees dat u daarna invriest.

Frans kiest zelf de beste varkens uit voor de automaat DUS u eet het lekkerste en vooral magerste vlees. En gezond, want geheel antibiotica vrij.

We zijn alle dagen open van 8 tot 20u: u bent van harte welkom! Frans en Ellie Kools

Met zijn mobiele kaasstal doet hij een aantal plaatsen aan. Kaasboer Corné vacumeert uw kazen gratis. Door het luchtdicht verpakken van de kazen, zijn ze 6 tot 8 weken houdbaar. We adviseren om de kazen in een gekoelde ruimte te bewaren.

U krijgt kaaspapier bij de gevacumeerde kazen, waar de kazen in bewaard kunnen worden. Zo geniet u langer van de heerlijke kazen!

Geniet van de eenvoud en rust op de kwekerij, zie waar de aardbei vandaan komt.

Vanaf de jaren negentig ontstond er een wereldwijde bewustwording van het belang van verantwoord geproduceerd voedsel. Ook wij merkten dat steeds meer aardbeienliefhebbers zich afvroegen hoe  zomerkoninkjes worden geteeld. Niet zelden kwamen er bezoekers op het erf met de vraag of ze een kijkje mochten nemen op de kwekerij.

Omdat ik meestal druk bezig ben op het bedrijf, was het vooral mijn vader, Gerard Bastiaansen, die trots alle belangstellenden de kwekerij toonde en met veel passie over het teeltproces vertelde.
Dikwijls kregen wij te horen dat men deze uitleg zeer op prijs stelde, temeer ook omdat men nergens anders een kijkje kon nemen op een aardbeienteeltbedrijf in dit wereldwijd bekende aardbeienteelt gebied . Na de bezichtiging van de teelt werd er regelmatig een doosje aardbeien gekocht en meteen opgepeuzeld op een bankje in de zon. “Heeft u er toevallig een kopje koffie bij?” was vaak de volgende vraag die gesteld werd.  Een idee werd geboren.

In 1997 werd besloten om een gedeelte van het bedrijf open te stellen en een klein terras te plaatsen waar mensen kunnen genieten van,  aan aardbeien gerelateerde, hapjes en drankjes. Meteen stond ook vast dat dit terras eenvoudig van opzet moest zijn, zodat er eerlijke prijzen voor een goed produkt gevraagd konden worden.

Sinds die tijd hebben veel mensen de weg naar Het Aardbeienterras gevonden. Nog steeds vormen  aardbeien de basis en hoofdmoot van ons bedrijf. Wel hebben we er bewust voor gekozen om geen ‘aardbeienfabriek’ te worden. Dus kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het is voor ons genieten wanneer we dolenthousiaste kinderen het ‘aardbeienknipdiploma’ uitreiken als ze zelf een doosje aardbeien hebben geplukt, of wanneer er iemand trots komt vertellen dat na het volgen van de rondleiding er met succes mooie aardbeien gekweekt zijn in eigen moestuin.

We hebben in de loop der jaren gezien dat steeds meer mensen in hun schaarse vrije tijd zoeken naar een stukje natuurlijk genieten. Verantwoord, ongecompliceerd, zonder altijd de hoofdprijs te moeten betalen, zodat het voor iedereen mogelijk is om een gezellig uitje op en rond Het Aardbeienterras te beleven. Dit geeft ontzettend veel voldoening, zowel voor de gasten als voor ons.

Wij hopen dit nog lang te mogen doen en verwelkomen u graag.

Familie Bastiaansen