In de winkel van vleesveehouderij Spronk hebben ze altijd een voorraad vlees liggen. Daarnaast hebben ze verschillende zelfgemaakte producten zoals jam, chutney en honing. Benieuwd of we uw favoriete stuk vlees op voorraad hebben? Neem gerust contact op.

Welkom op de site van De BoerdeRijn. De BoerdeRijn is een Zorgboerderij. Via hun website site hopen zij te laten zien wat voor leuke werkzaamheden ze verrichten met elkaar.

Werken in de buitenlucht op een echte boerderij wie wil dat nou niet?

Vier dagen per week verzorgen zij arbeidsmatige dagbesteding: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
De hulpboeren verzorgen samen met ons de dieren en helpen met allerlei andere klussen.

Men heeft er een Zelfpluk moestuin
De zelfpluk moestuin is elke dag open vanaf half mei tot eind september.
Tussen 9.00 en 15.00 uur.

Meer smaak aan de groente
In de moestuin werken ze met hun hulpboeren onder begeleiding. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. De groente groeit daardoor langzamer maar krijgt ook meer smaak. De rupsen zij vaak te gast en eten er ook van. Zij zijn vooral gek op koolsoorten.

Groente van het seizoen
De groente is gezond en lekker. Het aanbod bestaat uit groenten van het seizoen en het weer bepaalt wanneer iets klaar is. Als er een groen bordje staat kun je zelf groente oogsten en een eerlijke prijs betalen bij de kraam. Ook kan je hier ook heerlijk op een bankje zitten en een kopje koffie of thee drinken, ook dit is zelfbediening.

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de Kaasboerderij van de familie Captein. Op het familiebedrijf wordt al generaties lang boerenkaas gemaakt, volgens oude tradities op ambachtelijke wijze. Door de unieke bereiding heeft hun boerenkaas een eigen smaak.

In 2019 en 2020 is onze oude kaas bij de landelijke CumLaude keuring uitgeroepen tot beste oude kaas van Nederland!

In de winkel vindt u uitsluitend ambachtelijke echte Boerenkaas. Boerenkaas onderscheidt zich van een fabriekskaas doordat het gemaakt wordt van rauwe dagverse melk.

Een goed gemaakte, gerijpte boerenkaas blijft smeuïg en goed snijdbaar, ook bij het ouder worden. Een gedeelte van de in de zomer gemaakte kaas komt in aanmerking voor de titel Boeren Goudse Oplegkaas.

Bij Boer en Goed kun je alles proeven. En je kunt natuurlijk je eigen Boerderij Proeverij mee naar huis nemen. Om thuis lekker te genieten van al het moois uit deze streek.
Samen met de beste keurmeesters van Nederland hebben we een makkelijke Smaakwijzer ontwikkeld. Die helpt je om jouw favoriete Groene Hart combinatie thuis op je eigen tafel te krijgen.

Alles komt zo van de boeren uit het Zuidhollandse Groene Hart, sommigen op een steenworp afstand, anderen van iets verder. Geen fabriek, geen distributiecentrum of tussenhandel.
Gewoon puur natuur en met passie gemaakt. Verser, eerlijker en gezonder kan niet. Ontdek zelf: wandelen, fietsen, varen of sporten. Vanaf de Poort naar het Groene Hart.

Kaasboerderij Zoeterwoude
Welkom bij onze zuivel- en Kaasboerderij in Zoeterwoude, in het Groene Hart!
U bent van harte welkom om onze Boerenkaas, Leidse Kaas en verse Zuivel te komen proeven in de weipoort in Zoeterwoude.

De gemeente Zoeterwoude staat bekend om de vele Kaasboerderijen die er te vinden zijn. Kaasboerderijen die elk jaar weer landelijk in de prijzen vallen met hun Boerenkaas en zuivel. Ook onze Zuivel- en Kaasboerderij De Leidse Kaaskoe valt geregeld in de prijzen. Daar zijn we trots op!

De combinatie van vakmanschap en de bijzondere veengronden in de omgeving van Zoeterwoude blijken een unieke en lekkere smaak aan de boerenkaas en boerenzuivel te geven. Dat geldt voor onze Boerenkaas, zuivel, maar zeker ook voor onze specialiteit: Boeren Leidse Kaas

Welkom bij Zuivel- en kampeerboerderij Veldhoeve te Zoeterwoude
Aan de rand van het dorpje Zoeterwoude, in het land Van Wijk en Wouden midden in het Groene Hart, ligt Zuivelboerderij Veldhoeve. In deze oase van rust en stilte in de drukte van de randstad kunnen de koeien nog naar hartelust genieten van vers gras.

In de polder staat het melkveebedrijf van de familie Veldhuijzen, bestaande uit Sjaak, Wilma, Edwin, Lisa, Bonita en Nicky. Het bedrijf heeft de naam Veldhoeve gekregen, verwijzend naar de prachtige groene grasvelden waarmee het bedrijf is omgeven.
Op de Veldhoeve zorgen ongeveer 80 koeien dagelijks voor heerlijke romige verse volle melk.

Daarnaast kunt U er ook overnachten.

Hallo, wij zijn Sjaak en Karin van Veen-Berg. Ik, Sjaak van Veen, ben geboren en getogen in de “Weipoort”, als tweede uit een gezin van vijf kinderen. Uiteindelijk ben ik op de boerderij gebleven om het familiebedrijf voort te zetten. En ik, Karin Berg, ben opgegroeid in Zoeterwoude-Dorp in de Dorpsstraat, als tweede uit een gezin van vier kinderen. Mijn ouders hadden ook een eigen onderneming een kantoorboekhandel waar ik vier jaar in gewerkt heb. Samen hebben we drie dochters gekregen, Joyce, Lisa en Sophie.

Na verschillende overnamefases zijn we vanaf 1999 eigenaar van de boerderij. Tot 1 mei 2017 hebben er altijd melkvee-koeien in de stallen gestaan maar nu is het een rundvee-opfokbedrijf met kaasmakerij en een educatietak. In 2009 zijn wij gekozen tot Agrarisch ondernemer van het jaar. Daarnaast zijn we nog actief in verschillende verenigingen en besturen.

Als hobby pakken we graag de fiets. Wij houden ook van actieve vakanties. Op 9 oktober 2013 zijn we Hofleverancier geworden. We hebben het predicaat: “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” ontvangen uit handen van toenmalig Commissaris van de koning van Zuid Holland Dhr. Jan Franssen.

Tot ziens op de boerderij!

Bij ons genieten de koeien van het kruidenrijke grasland. Maar Blaarkoppen gedijen ook prima op een mindere kwaliteit gras, riet en restproducten van de boerderij – krachtvoer hebben ze niet of nauwelijks nodig.
Op weg naar kringlooplandbouw en een verhoogd waterpeil? De Blaarkop is het al eeuwenlang gewend. En het zijn zelfredzame koeien. Terwijl de koeien grotendeels hun eigen gang gaan, hebben wij de tijd om kaas en boter voor u te maken!

Kaasboerderij Onderwater is een familiebedrijf waar al decennia prijswinnende boerenkaas gemaakt wordt. Aan ’t Westeind’ zoals ze in Zoeterwoude zeggen.
Echte Boerenkaas
Quno maakt samen met moeder Annie de zogenaamde kruimelkazen. Volgens familietraditie gaat de wrongel los de kaasvaten in, waardoor er kleine gaatjes in de kaas ontstaan. En die geven tijdens het rijpingsproces het speciale karakter & de karakteristieke smaak aan deze Cum Laude kazen.
Lange traditie in Zoeterwoude
Van generatie op generatie wordt door de familie Onderwater op de veenweide gronden in het oude buurtschap Westeinde van Zoeterwoude melkvee gehouden. En van de beste, verse melk wordt nu nog steeds de beste boerenkaas gemaakt.

Rauwe geiten- en koeienmelk, geiten- en koeienkaas, zuivel: yoghurt, karnemelk en boter, vlees van de koe, geit, varken, schaap, kip, vruchtengelei, koud geslingerde honing, mosterd.