Aan de Dorpelsedijk te Harmelen vindt u op nr. 4c een stalletje met appels en pruimen.

Verse melk direct van de koe smaakt heel anders dan melk uit een pak. Dat weten we natuurlijk wel, maar heb je het verschil ook wel eens geproefd? Bij de Melktap Harmelen aan Utrechtsestraatweg kan je zelf een flesje komen tappen. Heerlijk om bijv. te gebruiken in de pannenkoeken, pudding, cappuccino of gewoon heerlijk een glas melk!

Kaasboerderij de Koepel wordt gerund door de familie Van Schaik. Piet maakt de kazen en de boerderijwinkel wordt gerund door Heleen.

Voordat Jan en Anneke in het huwelijksbootje stapte wist Jan het zeker: ik word kaasboer. Het vak heeft hij geleerd van zijn vader. En als het in de genen zit, dan zie je, weet je en voel je hoe het moet.

Het leukste is natuurlijk als je een vrouw treft die mee wilt werken. Dat je alles samendoet. Want kaas maken is geen baan, het is een levensstijl. Die vrouw heeft Jan gevonden in Anneke. Het samen runnen van de kaasboerderij gaat eigenlijk heel goed. Altijd samen, maar niet op elkaars lip. Jan zorgt voor de koeien en de melk, Anneke voor de kaas en de winkel

“Welkom bij de familie Oosterom”.
Wij telen al ruim 40 jaar kersen en ‘de kersen van Oosterom’ zijn daarom een begrip in de regio. Er worden verdeeld over meerdere locaties wel 38 soorten kersen geteeld, ieder met zijn eigen smaak. De eerste soorten kunnen al begin juni geplukt worden en de laatste soorten zijn pas eind augustus rijp. Hierdoor kunnen wij u de hele zomer van kersen voorzien, die verkocht worden in onze boerderijwinkel in Harmelen en in onze boomgaarden in Haarzuilens, Bunnik en Montfoort.
Voor de bestuiving van de kersen wordt gebruik gemaakt van bijen, de kasten met bijenvolken staan tijdens de bloei naast elkaar in de boomgaard. Het bijeffect (honing) wordt ook verkocht in onze verkooppunten.
Daarnaast verkopen wij producten van onze collega ondernemers uit de streek om de klant een ruimer assortiment aan te kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld kaas, rundvlees en zacht fruit.
Van onze kersen en aardbeien hebben wij ook diverse producten laten maken zoals bijvoorbeeld jam, sap, sorbetsaus, kriekbier en kersenlikeur zodat u het hele jaar van die heerlijke kersensmaak kunt genieten.
Sinds het voorjaar van 2012 wordt er ook een drankje geserveerd op het terras van “De Ooievaar”, u kunt hier heerlijk in de zon genieten van een drankje en vers zomerfruit. Mocht het weer ons een beetje in de steek laten dan kunt u binnen in onze gezellige bar een drankje of een kopje koffie drinken, uiteraard kunt u daar een kersentaartje bij bestellen.