Het stalletje is genoemd naar de naam van de boerderij.
Deze boerderij is gelegen in de Achterhoek in een buurtschap van Winterswijk, Miste, genaamd.
Winterswijk ligt in een prachtig bosrijk gebied, afgewisseld met weilanden en akkers met daartussen vele houtwallen. Ook de beek(jes) die hier weer tussendoor kronkelen maken dit landschap helemaal af.

Omdat dit gebied niet geschikt is voor grootschalige landbouw hebben Annelies en Gerard Wiggers, de eigenaren voor verbreding gekozen. Deze keuze heeft hun werkplezier enorm verhoogd.

Op het bedrijf worden ongeveer 60 melk-en slachtkoeien gehouden om hun melkquotum vol te melken en daarnaast nog ongeveer 90 stuks jongvee inclusief stieren. Ruim 98% van hun veestapel heeft in meer of mindere mate Montbéliarde bloed, van oorsprong een Frans ras uit de Jura.
Gerard en Annelies hebben enkele jaren geleden gekozen voor dit ras omdat deze dieren goed gedijen op een sober rantsoen. Dit is nodig omdat de veehouderij in Nederland steeds zuiniger om moet springen met bemesting en mineralen (mestwet). Daardoor moet er flink minder krachtvoer gevoerd worden en het land minder bemest worden met kunstmest. Er is tevens voor het Montbéliarde ras gekozen omdat hun koeien hier veel beter tegen kunnen.

Op hun boerderij verkopen zij rundvlees van hun eigen dieren. Maar u kunt er ook terecht voor streekproducten.

Onze geitenkaasboerderij is een kleinschalig bedrijf met circa 100 melkgeiten en 20 lammeren. Van de verse geitenmelk wordt op onze boerderij een groot aantal gepasteuriseerde geitenkazen bereid. Ze zijn in onze winkel verkrijgbaar in diverse leeftijden tot wel 2 jaar oud. Zeer bijzonder zijn ook onze kruidenkazen met als hoogtepunt onze Fenegriekkaas.
Wij maken ook verse zachte geitenkaas die bij tal van grote restaurants gretig aftrek vindt.

De boerenkaas die we maken wordt alleen met melk van ons eigen bedrijf bereid. Anders kan het ook niet, want wie boerenkaas maakt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Maar los daarvan: je moet weten wat de kwaliteit van je grondstof is. Eigen melk, rauw verwerkt en zonder kleurstoffen, dat is het beste voor de kwaliteit van de kaas! Er is hier dan sprake van een zuiver natuurproduct. Ook de wei, het restant van de melk dat overblijft nadat er kaas van is gemaakt, krijgt op de Harmienehoeve zijn bestemming. Het wordt weer aan het jongvee gevoerd.

Welkom!

Op het melkveebedrijf dat van oudsher de naam Smalbraak Nieuwhuis heeft, hier kunt u o.a. terecht voor verse eieren, overheerlijk Clara Bella ijs en verse melk van eigen koeien!

Het Clara Bella ijs wordt vers en ambachtelijk gemaakt. Zij gebruiken de melk van hun eigen koeien. Heerlijk roomijs in verschillende smaken. Kom en ervaar zelf het verschil!