In het landelijke Kromme Rijn gebied in Cothen ligt zorgboerderij Abrona de Bossewaard. Op deze zorgboerderij met seizoenscamping maakt Abrona dagelijks het verschil voor mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Op het terrein van de Bossewaard bieden zij de mogelijkheid om lekker tot rust te komen met een hapje en een drankje in hun mooie binnentuin. Hun cliënten helpen u graag met uw bestelling!

Kersen uit eigen boomgaard van Jos Schoonderwoerd. Alleen geopend in de kersentijd.

Aan de Rijndijk 7, te Wijk bij Duurstede boeren Evert Jan & Henrieke Veen samen met hun kinderen: Renske, Arjan Rosanne en Geert. Evert Jan is de derde generatie op de boerderij, “Kleinspaarhoven” de stal is in 2010 nieuw gebouwd.

Zij hebben een bedrijf met daarop 12000 biologische kippen, wat ze met veel plezier doen. Het is echt genieten als ze weer buiten lopen. En ze hebben ook nog 70 melkkoeien. Dat is samen goed te combineren. Zij verkopen eieren in een automaat, bij hen onderaan de dijk. Dat levert echt leuke reacties op . Als je dan hoort, dat er veel mensen zijn die echt voor het lekkere biologische ei gaan en het goed vinden dat de kippen directe  uitloop hebben naar buiten, dan is dat genieten van je vak.

Je kunt er niet alleen terecht voor biologische eieren. Ze verkopen er ook Bio diepgevroren soepkippen.

Groenten uit biologische moestuin

Ben je op zoek naar heerlijke onbespoten groenten uit eigen moestuin? Bij Cor en Gery van Amerongen uit Cothen ben je dan aan het juiste adres. In hun eigen biologische groentetuin verbouwen zij heerlijke Hollandse groenten. Je koopt er onder andere heerlijke: komkommer,boerenkool, sla, rode bieten, snijbonen en specialiteit zijn wel de sperziebonen. Deze zijn zeer gewild in de regio. Naast de “gewone” groenten verbouwen zij ook nog zogenaamde “vergeten groenten” zoals onder andere groenlof, snijbiet en pastinaak. Sommige van deze groenten zijn zelfs niet of nauwelijks nog in de winkel te krijgen!

Bovenstaande groenten zijn slechts een deel van wat zij in hun moestuin verbouwen.

Dahlia pluktuin
Mooie kleurige Dahlia’s vind je ook in de tuin in Cothen. De Dahlia is een mooie zomerbloeier die je zelf in deze pluktuin kunt plukken. Vanaf juli staat de Dahlia volop in bloei en kun je langskomen en kan deze door jou zelf geplukt worden.

In de winkel van IJs en Koek in Oud Langbroek waan je je in het Openlucht Museum. Ware het niet dat het meest verrukkelijke zelfgemaakte schep- en softijs verkocht wordt.

Richard Zoontjes kocht het oudste pandje van Langbroek als woonhuis. Sinds jaar en dag was er een tabaks- annex snoepwinkeltje in gevestigd. En de sfeer van dat authentieke winkeltje wilde hij niet verloren laten gaan. Sterker nog, de naastgelegen kamer is ook open voor het publiek. Men kan hier rustig even zitten, het is alsof je bij je oma op visite bent.
Zuurstokken, zoethout en druivensuiker uit die goede oude tijd staat er onder andere uitgestald.

Al meer dan zestig jaar worden in de Rozenbotteltuin,  tussen de Lek en het Amsterdam Rijnkanaal in Wijk bij Duurstede, rozenbottels geteeld. Prachtige flesvormige bottels van de botanische Rosa Alpina en Rosa Blanda Beide rozen blinken uit in voedingsstoffen, met name Vitamine C. Van de ca 850 struiken oogsten ze jaarlijks 750-1000 kg bottels. Ze verkopen vruchtenwijn, confituur, chutney, coulis, een rozenbottelpakket met receptenboekje en zelfs verse rozenbottels uit de diepvries of een struikje!. Er is ook zeep! Diverse rozenbottel producten zijn rechtstreeks te verkrijgen of bij verschillende verkoopadressen in de Kromme Rijnstreek te koop. Kijk daarvoor op de website.

Inmiddels is De Rozenbotteltuin meer dan een plek waar rozenbottels worden geteeld. Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is de oogst.

Zorgboerderij Langbroek verkoopt producten van eigen boerderij en streekproducten. Het is een bijzondere werkplek waar mensen met een visuele en verstandelijke beperking genieten van het werken op een boerderij. In de knusse boerderijwinkel op het terrein kunt u heerlijke, verse en zelfgemaakte boerderijproducten zoals seizoensgebonden groente en fruit, eieren, sambal, jam en olie kopen. Ook verkopen ze zelfgemaakte producten van hout zoals vogelhuisjes in klomp vorm, meeshuisjes en voeder.  Soms staat er ook een kar met producten aan de weg.

De producten kunt u bekijken en kopen op de boerderij. Een deel van de producten worden ook verkocht in ‘t Ogenblikje in Doorn.

Heel mooi fruitwinkeltje in Wijk bij Duurstede met ook verkoop van kaas en vlees. Kersen en aardbeien van eigen teelt.
Ze hebben ruime openingsdagen, maar liefst vier dagen in de week en ook op maandagmiddag. Nu heel fijn een coronaproef ingang en bij de kassa een andere uitgang!

Lokale streekproducten vind je hier! Stap van de fiets en neem een kijkje bij Fruitbedrijf Vernooij. Proef een lekker stuk fruit en stap daarna vol energie weer op de fiets om de route te vervolgen. Gerard en Berry werken dagelijks met veel passie aan de boerderij, het fruit wordt hier met liefde geteeld!

Vanaf 1 april weer open!
Zin in een dagje forelvissen? Dat kan bij forelvijver ´t Groenewoud in Cothen.
Temidden van de fruitboomgaarden liggen onze drie forellenvijvers waar u een heerlijk dagje kunt vissen. In onze forelvijvers kunt u vissen op zalmforel en regenboogforel. Iedereen die komt kan kiezen uit één van de drie forelvijvers. Wanneer u met een groep wilt forelvissen is het ook mogelijke om een van onze vijvers af te huren.

Maar je kunt ook hierheen fietsen voor het kopen van gerookte paling, zalm, gerookte kaas en eendenborstfilet en fruit uit de boomgaard. In het seizoen zijn er vele soorten appels en peren te koop in de winkel.