Welkom op de website van Notters Ei

Het bedrijf Notters ei vind je in het mooie buurtschap Notter. Zij zijn hier gevestigd sinds 1989. Johan en Gerda zijn de eerste generatie boeren op Briene-oord.
Naast prachtig biologisch melkvee hebben zij een pluimveestal voor biologische leghennen waarin dagelijks biologische eieren worden geproduceerd. Daarnaast hebben ze een pluimveestal voor scharrelhennen.

De hele familie Briene maakt zich sterk voor de mooie producten die we maken. De melk wordt in zijn geheel biologisch verwerkt en de eieren gaan naar het sorteercentrum van een regionale eierhandel. Natuurlijk verkopen we zowel onze scharrel-eieren als onze biologische eieren in ons Notters Ei verkooppunt!
Naast eieren verkopen zijn ook biologisch rundvlees. De vriezer met rundvlees staat in de verkoopruimte, bij de eierautomaat. Wilt u vlees kopen? Bel één van de telefoonnummers die op de vriezer staan en we komen u graag helpen!

Volle Melk
De volle melk van Regge zuivel is puur natuur. Het enige wat ze doen is de dagverse melk pasteuriseren,. De melk wordt niet gehomogeniseerd waardoor de melk nog wat oproomt: er ontstaat zo een romig laagje op de melk. Dit kun je er prima doorheen schudden of je kunt de room eraf gieten en op andere wijze gebruiken.
Karnemelk
De karnemelk wordt door hen op traditionele wijze gekarnd. Het heeft daardoor een volle, zachte, licht zure smaak terwijl het toch een “mager” product is. Karnemelk ontstaat door de melk na pasteurisatie aan te zuren met speciaal daarvoor bestemde melkzuurbacteriën. Hierna wordt de melk ongeveer 20 uur met rust gelaten om te fermenteren. Vervolgens wordt de zure melk gekarnd in de karnton en ontstaan de vetbolletjes die de boter vormen. Na het aftappen van de karnemelk, blijft de boter in de ton achter. Het resultaat is een heerlijke karnemelk met een heel laag vetpercentage (ca. 0.5 %) en de echte boeren roomboter!
Yoghurt:
De yoghurt die men bij Regge zuivel maakt is een biogarde-achtige roeryoghurt die mild is van smaak. Yoghurt ontstaat door na het pasteuriseren melkzuurbacteriën (yoghurtcultuur) aan de melk toe te voegen en deze ongeveer 16 uur te laten fermenteren. Tijdens dit proces wordt een deel van de lactose uit de melk omgezet in melkzuren. Geleidelijk wordt het een dikke massa en ontstaat de yoghurt. Een zuur product dat hierdoor langer houdbaar is, met veel lichaamseigen bacteriën, wat goed is voor de darmen. Na de verzuring wordt de yoghurt geroerd, in flessen verpakt en gekoeld.
Het vetgehalte ligt ongeveer tussen de 3,8 en 4,2 procent en het eiwitgehalte rond de 3,5 procent. We standaardiseren onze melk niet waardoor de yoghurt, afhankelijk van het seizoen en de voeding van onze koeien, soms wat kan wisselen in dikte.
Vruchtenyoghurts
Ze hebben ook enkele soorten vruchtenyoghurt in ons assortiment, bereid met volledig natuurlijke vruchtenmengsels, dus zonder conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen/aroma’s. Onze vruchtenyoghurts bevatten een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker (ca. 7 gram per 100 gram).
De smaken die we hebben zijn: Aardbeien, Vanille-fruit en Boomgaardvruchten (appel, peer abrikoos, perzik, pruim), maar regelmatig hebben we ook andere smaken,dus laat u verrassen!
U kunt de yoghurt natuurlijk ook combineren met hun naturel yoghurts. Of eet de naturel yoghurt met verse vruchten, muesli of noten voor een lekker en voedzaam ontbijt!

Het bedrijf verkoopt ‘Reggeland Beef’ aan huis en levert het rundvlees in pakketten. De runderen worden op het bedrijf op diervriendelijke wijze in groepen gehouden. De natuurlijke voeding zorgt voor een smakelijk stukje vlees. U bent welkom om op de boerderij te komen kijken en uiteraard ook om te proeven (alleen op afspraak).