Leuke kraam met wisselend aanbod

Welkom op de website van Notters Ei

Het bedrijf Notters ei vind je in het mooie buurtschap Notter. Zij zijn hier gevestigd sinds 1989. Johan en Gerda zijn de eerste generatie boeren op Briene-oord.
Naast prachtig biologisch melkvee hebben zij een pluimveestal voor biologische leghennen waarin dagelijks biologische eieren worden geproduceerd. Daarnaast hebben ze een pluimveestal voor scharrelhennen.

De hele familie Briene maakt zich sterk voor de mooie producten die we maken. De melk wordt in zijn geheel biologisch verwerkt en de eieren gaan naar het sorteercentrum van een regionale eierhandel. Natuurlijk verkopen we zowel onze scharrel-eieren als onze biologische eieren in ons Notters Ei verkooppunt!
Naast eieren verkopen zijn ook biologisch rundvlees. De vriezer met rundvlees staat in de verkoopruimte, bij de eierautomaat. Wilt u vlees kopen? Bel één van de telefoonnummers die op de vriezer staan en we komen u graag helpen!

Kwekerij de Haar ligt in het mooie buitengebied van Wierden.
U kunt bij ons in voor en najaar terecht voor vele soorten rhododendrons.
Tevens kunt U in de zomermaanden juni tot medio augustus allerlei kleinfruit bij ons plukken zoals; bosbessen, bramen, frambozen , rode bessen etc.

Een ambachtelijk bereid, betrouwbaar en authentiek stukje vlees met een transparante, lokale afkomst.
Meer info over de vleesverkoop? Bel even naar 06-50426547 of stuur gerust een berichtje via onze facebookpagina!

U kunt bij hen niet alleen voor scharreleieren terecht, maar ook voor eco- en vrije uitloopeieren en eiproducten.

Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas.

Zunakaas is een ambachtelijk bereide boerenkaas, gemaakt van verse en onbewerkte melk. Door de ambachtelijke bereidingswijze van Zunakaas blijft al het goede van koemelk behouden. Dit zorgt voor een karakteristieke en romige smaak. Zunakaas is met passie en zorg bereid en dát proeft u terug in de kaas!

U kunt pinnen in de boerderijwinkel en in de zelfbediening.

Volle Melk
De volle melk van Regge zuivel is puur natuur. Het enige wat ze doen is de dagverse melk pasteuriseren,. De melk wordt niet gehomogeniseerd waardoor de melk nog wat oproomt: er ontstaat zo een romig laagje op de melk. Dit kun je er prima doorheen schudden of je kunt de room eraf gieten en op andere wijze gebruiken.
Karnemelk
De karnemelk wordt door hen op traditionele wijze gekarnd. Het heeft daardoor een volle, zachte, licht zure smaak terwijl het toch een “mager” product is. Karnemelk ontstaat door de melk na pasteurisatie aan te zuren met speciaal daarvoor bestemde melkzuurbacteriën. Hierna wordt de melk ongeveer 20 uur met rust gelaten om te fermenteren. Vervolgens wordt de zure melk gekarnd in de karnton en ontstaan de vetbolletjes die de boter vormen. Na het aftappen van de karnemelk, blijft de boter in de ton achter. Het resultaat is een heerlijke karnemelk met een heel laag vetpercentage (ca. 0.5 %) en de echte boeren roomboter!
Yoghurt:
De yoghurt die men bij Regge zuivel maakt is een biogarde-achtige roeryoghurt die mild is van smaak. Yoghurt ontstaat door na het pasteuriseren melkzuurbacteriën (yoghurtcultuur) aan de melk toe te voegen en deze ongeveer 16 uur te laten fermenteren. Tijdens dit proces wordt een deel van de lactose uit de melk omgezet in melkzuren. Geleidelijk wordt het een dikke massa en ontstaat de yoghurt. Een zuur product dat hierdoor langer houdbaar is, met veel lichaamseigen bacteriën, wat goed is voor de darmen. Na de verzuring wordt de yoghurt geroerd, in flessen verpakt en gekoeld.
Het vetgehalte ligt ongeveer tussen de 3,8 en 4,2 procent en het eiwitgehalte rond de 3,5 procent. We standaardiseren onze melk niet waardoor de yoghurt, afhankelijk van het seizoen en de voeding van onze koeien, soms wat kan wisselen in dikte.
Vruchtenyoghurts
Ze hebben ook enkele soorten vruchtenyoghurt in ons assortiment, bereid met volledig natuurlijke vruchtenmengsels, dus zonder conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen/aroma’s. Onze vruchtenyoghurts bevatten een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker (ca. 7 gram per 100 gram).
De smaken die we hebben zijn: Aardbeien, Vanille-fruit en Boomgaardvruchten (appel, peer abrikoos, perzik, pruim), maar regelmatig hebben we ook andere smaken,dus laat u verrassen!
U kunt de yoghurt natuurlijk ook combineren met hun naturel yoghurts. Of eet de naturel yoghurt met verse vruchten, muesli of noten voor een lekker en voedzaam ontbijt!

In 2001 zijn wij gestopt met melken en overgestapt op het houden van rose kalveren. Daarvoor is de oude melkstal omgebouwd tot kalverstal en in 2002 is er een nieuwe stal bijgebouwd. In 2010 is een derde stal in gebruik genomen. In totaal zijn er op ons bedrijf zo’n 360 kalveren aanwezig. Daarnaast verbouwen we ons eigen mais en gras, wat we weer gebruiken voor het voeren van de kalveren. Naast mais en gras krijgen ze ook een speciaal samengesteld mengsel van brok.

Op een rustige plek aan het riviertje de Regge in de buurtschap Rectum tussen de plaatsen Wierden, Enter en Rijssen in het mooie Twentse land hebben wij in 2004 de perfecte plek gevonden om onze wijngaard te beginnen op 10 meter boven NAP.

Het bedrijf verkoopt ‘Reggeland Beef’ aan huis en levert het rundvlees in pakketten. De runderen worden op het bedrijf op diervriendelijke wijze in groepen gehouden. De natuurlijke voeding zorgt voor een smakelijk stukje vlees. U bent welkom om op de boerderij te komen kijken en uiteraard ook om te proeven (alleen op afspraak).