Kaskool en andijvie

Aan de Naaldwijkseweg 119 te ’s Gravenzande staat de uit 1908 stammende ’s Gravenzandse Korenmolen. Van oorsprong een watermolen gehaald uit Alphen a.d Rijn, waar deze niet meer nodig was, werd deze omgebouwd tot korenmolen. De familie Maat wilde graag een molen hebben en zij zorgde er dan ook voor dat deze molen in ’s Gravenzande kwam te staan. Naast de naam ’s Gravenzandse Korenmolen wordt er dan ook wel gesproken over de Molen van Maat. Deze molen doet nog steeds dienst wordt volledig door vrijwilligers bemand. Je kunt er je bloem en meel kopen.

Je kunt Mealo zien als uw eigen keuken. Zij bieden je gezonde en verse maaltijden, warm aan huis bezorgd. Een keuze die je nog niet eerder hebt gehad in het Westland. Mealo maakt gebruik van puur natuurlijke ingrediënten, lokaal voor of door jou geteeld. Zij maken diverse hoofdgerechten, salades, bowls, sappen & smoothies zoals je ze nergens anders proeft. Hun liefde voor het gebruik van gezonde en verse producten gaat heel ver. Dit alles om een stukje bij te dragen aan de wereld en jouw gezondheid.

Aan de Noordlandseweg op nr. 104 te ‘s-Gravenzande verkoopt Cees streekproducten. Aan de weg staat een kar met zijn producten. Je kunt er terecht van april tot september. Betalen doet u door contant in een busje te stoppen. Neem dus kleingeld mee.

Al in 1885 stookt de eerste bakker Roodenrijs de ovens op aan het Plein in Wateringen. Deze Piet Roodenrijs is de overgrootvader van huidige eigenaar Arjan Roodenrijs. Een waar familiebedrijf dus. Er zijn veel dingen veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven.

Bij Meesterbakkerij Roodenrijs bakken en verkopen ze een brede variëteit aan ambachtelijke brood- en banketproducten van onderscheidende kwaliteit. Daarbij introduceren zij regelmatig ze nieuwe smaaksensaties en regionale specialiteiten. De winkels van deze bakker stralen gezelligheid uit en zijn een ontmoetingsplek in de buurt. Zij delen hun kennis en kunde via workshops en voorlichting, in de winkel en online.

Het personeel staat met een glimlach klaar voor de klant. Een bezoek aan deze Meesterbakkerij Roodenrijs dus zeer de moeite waard.

Bakkerij van den Berg is een familiebedrijf waar ambacht, passie, kwaliteit, samenwerken, klantvriendelijkheid en keuze centraal staan. Nog iedere dag gebruiken zij recepturen die stammen uit eind 1870 met hoogwaardige ingrediënten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt én dat proeft u terug in hun heerlijke producten.

Bakkerij van den Berg is een familiebedrijf waar ambacht, passie, kwaliteit, samenwerken, klantvriendelijkheid en keuze centraal staan. Nog iedere dag gebruiken zij recepturen die stammen uit eind 1870 met hoogwaardige ingrediënten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt én dat proeft u terug in hun heerlijke producten.

Wilt u een kijkje achter de schermen bij het bereiden van brood, dan kan dat bij bakkerij Huijsgemaakt. Kris Huijsman, een nog jonge ondernemer runt met zijn vriendin Zoë Haket uit Maasdijk de bakkerij Huisgemaakt in ‘s-Gravenzande. Het begon steeds meer te kriebelen bij Kris om een eigen zaak te beginnen en toen de mogelijkheid zich voordeed in ‘s-Gravenzande greep hij de kans met beide handen aan. Zijn vriendin Zoë, is juf, maar gaat daarnaast ook in Bakkerij Huisgemaakt aan het werk. Bij bakkerij Huijsgemaakt staat voor passie, oorsprong & beleving. Zij gaan terug naar de authentieke wijze van het ambacht in combinatie met producten en de vraag van nu!

Kris gaat zich in de bakkerij vooral concentreren op desembroden, die hij overdag produceert. Vanuit de winkel krijgen klanten dat goed zicht op het proces dat daarmee gepaard gaat.  Daarnaast wordt er ook banket verkocht en koffie ‘to-go’.

Beleef – kies – proef en neem een stukje van het ambacht met u mee naar HUIJS!

Rode Paprika’s

Aan de Groeneweg in ‘s-Gravenzande staat een kar. E.e.a. wordt aangegeven door  een bord met vlaggen. Als u zich meldt komt de eigenaar naar de kar