De Westlandse kliekjes keuken staat voor lekker, gezond, lokaal en duurzaam. Van maandag tot en met zondag vindt u aan de Industriestraat in Naaldwijk een breed, wisselend en gevarieerd aanbod van Westlandse producten. Denk hierbij aan verse soepen, sauzen, zoetigheden, snacks en nog veel meer. Het kenmerk van al deze producten en de reden waarom deze zo bijzonder betaalbaar zijn, is dat deze geheel gemaakt worden van reststromen uit de keuken van Raaskal Foodcreators.

Tijdens de oogstperiode is de automaat bij Westberry 24/7 open. Westberry vindt u aan de Laan van Boekesteijn 5, 2678 NX De Lier. Volg @WestBerry.DeLier

Bij de dagbesteding Joop kunt u terecht voor vers bevroren soepen en cakemixen en zelfgemaakte verse jams. De deelnemers van de dagbesteding maken en verkopen deze producten. Het verkooplokaal is open op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 – 14:30 uur. Let op: Tussen kerst en nieuwjaar is men dicht.

Beste bezoeker, u bent van harte welkom op dit nostalgische stukje Westland met druivenkassen uit 1923. Hier worden verschillende soorten druiven verkocht, zoals Frankenthaler en Muskaat. Kleine druivenboompjes en andere fruitboompjes worden hier ook opgekweekt en te koop aangeboden. Daarnaast hebben wij ook een ruim aanbod van verschillende biologische fruitsoorten rookhout voor op de bbq, met onder andere de smaken druif, appel, pruim en peer. Decoratieve druivenstammen en ranken zijn hier ook te koop. Kom gezellig langs en proef de historie!

Aan de Hoefweg 3 te De Lier teelt men minikomkommers. Een verfrissende snack voor tussendoor. Er staat een automaat waar u de keuze kunt maken.

Op de splitsing van het Casembrootlaan en het Vrouwe Eleonorahof te Poeldijk vind je een stalletje met pompoenen en sierfruit.
Hier staat een kar vol met kleur rijke pompoenen en sierfruit van een jonge ondernemer van 14 jaar. Ik heb de kar overgenomen van mijn broer die een aantal jaar geleden bij de van Ruyvenlaan een sierfruit karretje had staan. De Pompoenen en sierfruit kunt u voor een goede prijs halen.

Aan de Hoefweg in de Lier vind je op nr. 6 het courgettebedrijf van Bert Doelman.

Bert is een echte courgetteman. Eind juni is het moment dat de hij zijn teeltplan voor het najaar bepaalt als hij plantgoed bij de kweker besteld. Hij teelt zijn planten op de substraatmat. In het voorjaar zijn de  groene en gele groente netjes verdeeld. Eén hectare groen, één hectare geel. In het najaar gaat hij voor 1,5 hectare geel en 0,5 hectare groen. “Bij geel heb je minder concurrentie van Spanje en de vollegrondsteelt”, verklaart Doelman, die het areaal buitenteelt van groene courgette in Nederland en België op 400-500 hectare schat.

U kunt bij hem terecht voor de gele en groene courgette.

Aan de Naaldwijkseweg 119 te ’s Gravenzande staat de uit 1908 stammende ’s Gravenzandse Korenmolen. Van oorsprong een watermolen gehaald uit Alphen a.d Rijn, waar deze niet meer nodig was, werd deze omgebouwd tot korenmolen. De familie Maat wilde graag een molen hebben en zij zorgde er dan ook voor dat deze molen in ’s Gravenzande kwam te staan. Naast de naam ’s Gravenzandse Korenmolen wordt er dan ook wel gesproken over de Molen van Maat. Deze molen doet nog steeds dienst wordt volledig door vrijwilligers bemand. Je kunt er je bloem en meel kopen.

Je kunt Mealo zien als uw eigen keuken. Zij bieden je gezonde en verse maaltijden, warm aan huis bezorgd. Een keuze die je nog niet eerder hebt gehad in het Westland. Mealo maakt gebruik van puur natuurlijke ingrediënten, lokaal voor of door jou geteeld. Zij maken diverse hoofdgerechten, salades, bowls, sappen & smoothies zoals je ze nergens anders proeft. Hun liefde voor het gebruik van gezonde en verse producten gaat heel ver. Dit alles om een stukje bij te dragen aan de wereld en jouw gezondheid.

Aan de Noordlandseweg op nr. 104 te ‘s-Gravenzande verkoopt Cees streekproducten. Aan de weg staat een kar met zijn producten. Je kunt er terecht van april tot september. Betalen doet u door contant in een busje te stoppen. Neem dus kleingeld mee.