Welkom op de Simonehoeve, onze kaasboerderij en klompenmakerij
De Simonehoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij. We nodigen u uit om bij ons te kijken hoe we kaas maken en hoe Hollandse klompen gesneden worden. Natuurlijk kunt u in onze winkel klompen passen en uitzoeken en kaas proeven en kopen. Dit kan altijd, zonder dat u andere activiteiten boekt bij ons. We zijn 365 dagen van het jaar open. Groot plezier voor jong en oud. En … u leert er nog wat van ook.

We hebben meer dan kaas en klompen

De Simonehoeve biedt veel mogelijkheden voor een compleet verzorgde dag uit. Waar heeft u zin in? Een gezellige excursie of een middag met Oudhollandse spellen? Klompen decoreren of toch liever naar Volendam en vis proeven? Van Hollandse lunch tot het roken van makreel of paling. Van folklore tot high tea. Bij De Simonehoeve kan het allemaal.

Komt u alleen of met een grote of kleine groep, wij hebben de ruimte. Bedrijfsuitje, familiedag of gewoon een dagje weg? Vraag naar de mogelijkheden. De Simonehoeve staat voor u klaar.

U vindt ons op de grens tussen Katwoude en Volendam zo’n 15 km van Amsterdam naast Hotel van der Valk en op één kilometer van het Marinapark te Volendam vandaan.

De Simonehoeve is rolstoelvriendelijk. Elke dag geopend.

Op het eiland Marken heb je de boerderij Terlouw. Zij verkopen er streekproducten, maar ook kaas en mosterd en brood van Gutter. De boerderij is nog vrij nieuw en bestaat pas sinds 2009, toch is het wel in de oude stijl van Marken gebouwd en zou je kunnen zeggen dat het er al jaren staat midden op het eiland. De kantine naast de boerderij is tevens ingericht als rustpunt voor wandelaars en fietsers

Boerderij Terlouw is een melkveebedrijf met ongeveer honderd koeien.

Wist u dat wij een eigen boerderijwinkel hebben met verse streekproducten? Pompoenen, rabarber en courgettes uit eigen kweek, verse melk en verse eieren. Lijkt het u en uw gezelschap leuk om eens te zien hoe zuivel en kaas gemaakt worden? Ook dat behoort bij Arken AE tot de mogelijkheden!

Comfortabel overnachten in Amsterdam? Geniet bij Arken AE van de rust en de mooie omgeving. Met persoonlijke service en aandacht voor onze gasten, weten we zeker dat u een heerlijke tijd tegemoet gaat.

Bij een ontspannen verblijf hoort een heerlijk ontbijt. Om 09:00 kunt u genieten van een huisgemaakt ontbijtje. Voor onze gasten staan wij altijd klaar: heeft u vragen over de kamers? Wilt u meer weten over de omgeving of bent u benieuwd naar de vele dieren? Vraag het ons gerust.

Boerderijwinkel ‘t Zuivelhuisje is gevestigd in Katwoude op Melkveebedrijf Willig.
Hier maken wij zuivelproducten van verse melk zoals onze eigen blije koeien voor ons gemaakt hebben. Dit doen zij voornamelijk in het weiland en anders onder het genot van een massage door de koeborstels in onze duurzame stal met heerlijke waterbedden.
De melk laten wij zo volledig mogelijk, waardoor alle goede voedingsstoffen in de melk blijven zitten. Daarmee kunnen wij een puur product maken zonder kunstmatige toevoegingen, waar ons lichaam dol op is!

Naast onze zuivelproducten, Boeren Yoghurt, Vruchtenyoghurt, Boeren Kwark en Rauwe Melk, verkopen wij ook diverse ambachtelijk bereide producten, zoals 100% natuurlijke Acaciahoning, Vruchtensiroop zonder toevoegmiddelen en Boeren Advocaat. Ook te verkrijgen als cadeaupakket.
‘t Zuivelhuisje is geopend op zaterdag van 09.00u tot 16:00u.