Aan de Hollandseweg, bij het zijpad Honingblokpad zijn kwarteleieren te koop!

Sinds 1991 is slagerij Keijzer&Van Santen de unieke natuurslagerij in Wageningen. In de werkruimte maken we op ambachtelijke wijze onze vleeswaren en worsten. Hier wordt het vlees voorbereid, uitgebeend en gesneden.

In eigen brouwerij wordt door Stefan en Dennis sinds 2013 bier gebrouwen! De basismout is afkomstig van lokale bieren wat het biertje super lokaal maakt! Het biertje is te drinken in Café Rad van Wageningen, te koop in lokale winkels en te bestellen via de webshop.

Dagelijks worden in het seizoen biologische witte en groene asperges geoogst in Wageningen. In een gerenoveerde boerderij tussen Wageningen en Bennekom worden deze asperges verkocht.

’t Zuivelhoekje heeft meerdere locaties in Nederland. Onder andere in Wageningen. Als je in de buurt komt, zeker langs gaan! ’t Zuivelhoekje verkoopt al meer dan 20 jaar 450 harde en zachte kaassoorten. Naast kaas, hebben ze ook een uitgebreid wijnassortiment. Wijn en kaas gaan immers goed samen. Dat ze een specialist zijn mag duidelijk zijn want in 2017-2018 werd ’t Zuivelhoekje 1e in de landelijke competitie: ‘Beste 5 kaasspeciaalzaken van Nederland’. Zeker dus de moeite waard om een keer langs te gaan

In het winkelcentrum Tarthorst zit de winkel Kaas van Kees. Hier verkopen ze binnen- en buitanlandse kazen. Biologisch, boerenkazen, ieders wat wils! En studenten opgelet: er zijn lekkere en bijzondere kazen voor een heel goed prijsje beschikbaar!

In de bossen op de Wageningse berg kan je een wijngaard vinden! Het Wagenings Wijngoed ligt op Landgoed De Dorskamp. De druiven voor de wijn worden biologisch geteeld. De wijn is beschikbaar in winkels in de buurt en via de webshop. Ook kan je de wijngaard bezoeken gedurende het groeiseizoen op zaterdagen en zondagen. Ook verzorgen ze verschillende activiteiten op de wijngaard. Een bijzondere ervaring!

Hoe komt u bij Wagenings Wijngoed:
Parkeer tegenover Geertjesweg 55 vervolgs loopt u ongeveer 250 meter het bospad en dan bevindt de ingang zich aan de rechterkant.

In Wageningen vind je dé honingspecialist! In het Bijenhuis verkopen ze honing uit eigen imkerij en verkopen ze honing van geselecteerde imekers in Nederland. Hier verkopen ze échte honing! En laat je verassen door de verschillende smaken! Wat dacht je van lavendel of acacia?

In de Wageningse Eng bevindt zich Pluktuin de Bosrand en Pluktuin Sayuran. Er is ongeveer 7500 vierkante meter met bloemen, theekruiden, fruit, groenten, een terras en een speelhoekje voor kinderen. Bloemen en kleinfruit mag zelf geplukt worden, kan worden voor je geplukt en je kan het zelfs bestellen via de webshop! Als je na het plukken moe bent, kan je daar op het rustpunt genieten van een kopje thee, zelfgemaakte sappen en een lekkernij.

Ook kan je hier terecht voor een picknick, hightea, tuinfeestarrangement of een workshop.

In Pluktuin Bloemrijk staan vele soorten bloemen die je zelf kan plukken om een boeket samen te stellen. Ook kan je boeketten bestellen.