Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Na zijn middelbare opleiding landbouw in Roermond met succes te hebben voltooid, startte Maurice Spee als akkerbouwer/vollegrond groenteteler in 1989 in Ubachsberg zijn bedrijf in een oude boerderij aan de Oude Schoolstraat. Ubachsberg is het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland en staat bekend om zijn prachtige wandelroutes , vergezichten en natuurgebieden. In 1993 werd de commanditaire vennootschap “Maurice Spee Agricultuur C.V.” opgericht met Maurice als beherend vennoot. Bart Spee is vanaf 1995 in de onderneming werkzaam als medevennoot.
De naam werd toen gewijzigd in “Gebr. Spee Agricultuur C.V.”
Naast de typische akkerbouw gewassen zoals granen en aardappelen werden er ook tuinbouwgewassen geteeld. De teelt bestond uit koolsoorten, voornamelijk bloemkool, radichio rosso, prei, knol- en bleekselderij.

Het begin.
In 1997 namen wij de beslissing om het roer van ons bedrijf helemaal om te gooien. We waagden de sprong om ons rundveehouderij en akkerbouwbedrijf in te ruilen voor een nieuw avontuur: het telen van zoete kersen.
Spannende tijden braken aan: een geheel nieuwe bedrijfstak die nieuwe kennis en expertise vereiste. En zo begon het proces van verdiepen in de teelt: cursussen, bijeenkomsten, vergaderingen en heel veel leren. Met vallen en opstaan en na steeds weer bijschaven van onze kennis, hebben we ons gespecialiseerd in het telen van zoete kersen. Wij zijn trots op het feit dat we gegroeid zijn naar een telersfamilie met passie en liefde.