Een goed stuk vlees is volgens Jos Soogelee de eigenaar van Hemels vlees, gemakkelijk te herkennen. Je ziet het aan de structuur en je proeft het. Een dier dat goed gevoed is en voldoende beweegt, heeft een bijna onzichtbare vetstructuur in de spieren. Dat vet is de drager van de ‘hemelse’ smaak. Natuurlijk is de voeding van de koe belangrijk, maar Jos is ervan overtuigd dat je ook de vrijheid en het geluk van de koe proeft in het vlees. Dat geluk belandt op je bord!

Het slachten hoort er voor Jos bij maar ook dan zorgt hij goed voor de dieren. Bij een kleinschalige slachter komen de dieren in aparte hokken, zodat ze geen last krijgen van stress. Er heerst zoveel mogelijk rust.

De verwerking gebeurt door ervaren slagers, op de boerderij zelf. De diverse soorten vlees worden afzonderlijk verpakt in pakketten van 5, 10 of 20 kilo. Recepten, inclusief het traditioneel Limburgse zoervleisj, vind je in de nieuwsbrieven.

Bestellingen kunnen door boer Jos aangegeven dagen worden thuisbezorgd. Voor bezorgplaatsen en tijden bekijk zijn website.

Bij Boerderijwinkel Veurderhof bent u van harte welkom voor uw diervoeding, plant en pootgoed, groente en fruit van collega boeren uit de directe omgeving, huisgemaakte jams en salades

In de oude koeienstal bij Lubosch land vindt u de boerderijwinkel. Hier kunt u terecht voor de geoogste noten, vruchten, groenten en specerijen. Daarnaast verkoopt men hier ook producten uit de streek en producten uit eigen productie. Zij werken met de seizoenen dus het assortiment in de boerderijwinkel bij dit zal per seizoen dus wisselend zijn.

Momenteel worden er lokale en/of biologisch/biologisch dynamisch geteelde groenten en fruit, streekproducten, kruiden en andere lekkernijen verkocht.

Bart, Anke, Larissa en Vicky runnen samen in het Zuid-Limburgse Fromberg (Gemeente CVoerendaal) een boerenbedrijf bestaande uit ca. 130 stuks, zelf gefokte vleesrunderen van het franse ras Blonde d’Aquitaine. Daarnaast lopen er scharrelkippen voor de verse eieren en jonge leghennen voor de verkoop.
De verkoop van het vlees wordt verzorgd door de boerderijwinkel.
Sinds 2012 hebben zij hun scharrelvleesbedrijf uitgebreid met een paar varkens, schapen en vleeskuikens.
Het ‘Fromberger Landvarken’is een kruising van het Nederlands landvarken en de Belgische Piétrain.
Deze zijn geschikt om buiten gehouden te worden.
Dus nu kunt U ook terecht voor een (h)eerlijk stukje varkensvlees, lamsvlees en kippenvlees van eigen dieren, die ca 7 maanden in de wei lopen.
Naast vlees kunt u in de boerderijwinkel ook terecht voor zuivelproducten en groente en fruit. Alles wat men verkoopt komt van eigen vee, land en oogst. Een mooi assortiment om eens langs te gaan en uw slag te slaan.
U kunt ook bestellen. Ga voor die gegevens naar hun website.

Na zijn middelbare opleiding landbouw in Roermond met succes te hebben voltooid, startte Maurice Spee als akkerbouwer/vollegrond groenteteler in 1989 in Ubachsberg zijn bedrijf in een oude boerderij aan de Oude Schoolstraat. Ubachsberg is het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland en staat bekend om zijn prachtige wandelroutes , vergezichten en natuurgebieden. In 1993 werd de commanditaire vennootschap “Maurice Spee Agricultuur C.V.” opgericht met Maurice als beherend vennoot. Bart Spee is vanaf 1995 in de onderneming werkzaam als medevennoot.
De naam werd toen gewijzigd in “Gebr. Spee Agricultuur C.V.”
Naast de typische akkerbouw gewassen zoals granen en aardappelen werden er ook tuinbouwgewassen geteeld. De teelt bestond uit koolsoorten, voornamelijk bloemkool, radichio rosso, prei, knol- en bleekselderij.

Het begin.
In 1997 namen wij de beslissing om het roer van ons bedrijf helemaal om te gooien. We waagden de sprong om ons rundveehouderij en akkerbouwbedrijf in te ruilen voor een nieuw avontuur: het telen van zoete kersen.
Spannende tijden braken aan: een geheel nieuwe bedrijfstak die nieuwe kennis en expertise vereiste. En zo begon het proces van verdiepen in de teelt: cursussen, bijeenkomsten, vergaderingen en heel veel leren. Met vallen en opstaan en na steeds weer bijschaven van onze kennis, hebben we ons gespecialiseerd in het telen van zoete kersen. Wij zijn trots op het feit dat we gegroeid zijn naar een telersfamilie met passie en liefde.