Jelle en Stijn Zonneveld zijn van jongs af aan al met dieren bezig. Wat een paar jaar geleden als een leuke hobby is gestart is nu uit gegroeid tot een heus bedrijf. Zij houden bij hen thuis op verantwoorde en zorgzame wijze hun kippen en varkens.

Voor het hek van de boerderij vindt u er een eieren afhaalpunt. Zij verkopen er kakelverse eieren. Evengoed bezorgen zij standaard in Vlaardingen Holy. Wil je weten of zij ook in jouw gebied bezorgen, stuur hen dan een berichtje.

Varkens hebben niet het eeuwige leven en dus wordt er regelmatig wat geslacht. Je kunt bij hen ook varkensvlees online bestellen. Zij hebben vleespakketten zo geprobeerd samen te stellen dat er voor ieder wat wils bij zit. Mocht je bepaalde stukken vlees los willen bestellen of een eigen pakket samen willen stellen, neem dan contant met ons op via het contactformulier op hun website.

Je kunt bij Jelle en Stijn ook terecht voor honing, aardappelen, aardbeien, kaas, ect.

Eieren, groenten

Streekproducten, delicatessen

Jaarrond maken zij ; Jam, Chutney, Dessert- en BBQ sauzen, Sambal, Mosterd, Piccalilly, Zoetzuur, soep. Daarnaast verkopen zij ook: varkensvlees van eigen erf (www.poldervarken.nl), boerenkaas, honing, scharreleieren.

Hoeve Avondrust is een ecologische Boerderij van de Toekomst

Uitgangspunten en doelstellingen
Het voedselbos is ontworpen met permacultuur als uitgangspunt. Het laat een duurzamer alternatief zien voor de monoculturen die we in gangbare landbouwpraktijken gewend zijn. Voedselbos Vlaardingen werkt met:
– zichzelf versterkende kringlopen, zodat externe inputs (gif en kunstmest) niet nodig zijn;
– gebruik van verschillende plantlagen, zodat meer oppervlakte nuttig gebruikt kan worden;
– bevordering van biodiversiteit, zodat plagen en ziekten op een natuurlijke manier tegen gegaan worden;
De doelstellingen behelzen meer dan alleen voedselproductie. Voedselbos Vlaardingen wil ook een plek zijn waar recreatie en beheer van groen geen geld kost, maar geld oplevert. En daarnaast moet het voedselbos een plek zijn waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

Samengevat kunnen we stellen dat bij de ontwikkeling van het voedselbos de volgende elementen een rol spelen:
monocultuur tegenover permacultuur
– recreatie en beheer van groen
– samenhang in de wijk versterken
– verdienmodellen ontwikkelen
Zie activiteiten op de website

Chutney, eieren,  honing en zelfgemaakte jam en natuurlijk de seizoensgroente die zij dan geoogst hebben.

Heel veel soorten meel, bakprodukten, noten, sappen, gedroogde vruchten. Voor uitgebreide informatie: zie website.