Marieke Bouwmeester en haar man telen en verkopen fruit. Kortgeleden startte zij een een gloednieuwe landwinkel op hun erf in Tienhoven. De winkel in landelijke stijl ligt tussen de boomgaarden en het gebouw waar medewerkers appels en (stoof)peren sorteren. Dichter bij de plek van herkomst is het fruit niet te krijgen. Fruitteeltbedrijf Bouwmeester bestaat al ongeveer 65 jaar. Aan de plattelandswinkel is ook een schenkerij verbonden. Hier kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met een stukje appeltaart of ander lekkers.

In Tienhoven aan de Kerkweg 1 staat een stalletje met stoofperen. In de oogsttijd van peren kom je er het stalletje tegen. Bijzonder is dat de opbrengst van de verkoop gaat naar World Servants. Dit project geeft jongeren een kans om mee te gaan voor een werkvakantie naar een Afrikaans land. Wil je er meer over weten, klik dan op de link naar hen toe.

Aan de Lekdijk te Tienhoven vind je vele stalletjes waar je walnoten kunt kopen. Dat kan je dus ook op nummer 43. Ken je de eigenschappen van de walnoot. Het is een noot die veel eiwitten bevat wat je ook terugvindt in vlees. De walnoot is zodoende een goede vervanger van vlees.

Wil je eitjes van kippen met levensvreugd eten, dan ben je aan het juiste adres bij Aron & Hanna’s Kraam aan de Lekdijk 14 te Tienhoven.

Voor walnoten ben je aan het juiste adres aan de Lekdijk nr 8, te Tienhoven. Walnoten hebben veel verschillende gezonde eigenschappen die onder andere goed zijn voor onze hersenen. Niet alleen is de noot echt brainfood, maar hij draagt ook bij aan een goede nachtrust, gewichtsverlies en verlaging van het cholesterol.

Aan de Lekdijk 41 te Tienhoven vindt u naast de bed- en breakfastlocatie het Uilennest ook een verkooppunt voor groente en pompoenen.

Aan de Lekdijk op nr. 33 te Tienhoven aan de Lek staat op een schragentafel een grote walnoot. Je hoeft niet te raden wat er van daaruit wordt verkocht: juist, walnoten.