Welkom bij Zorgboerderij De Hofsteeg
Wij zijn William en Petra Steeghs en samen met onze dochters wonen we op de Hofsteeg in Oirlo.
Onze zorgboerderij is gelegen in de prachtige landelijke omgeving van Oirlo.
In 2008 zijn we op onze zorgboerderij gestart met dagbesteding voor ouderen en voor mensen met een vorm van dementie.

Eind november 2011 hebben we langs onze zorgboerderij een kersenboomgaard aangeplant.
Deze bestaat uit 12 verschillende rassen die vanaf juni tot begin augustus rijp zullen zijn.
Naar behoefte kunnen we onze gasten betrekken bij de activiteiten in de boomgaard.

Een in 1972 cadeau gekregen geit staat aan de basis van de Bokkesprong. De enorme melkplas die zij produceerde was aanleiding tot de productie van wat nu een indrukwekkend assortiment geitenkaas is geworden. Geitenkaas van hoge kwaliteit en met een unieke smaak. De kenmerken van dit assortiment vloeien voort uit een ambachtelijke en natuurzuivere werkwijze.

Bijenweelde is ontstaan uit onze wens de bijen te helpen voort te bestaan en ze het leven te geven dat ze verdienen, afgestemd op hun natuurlijke gedrag en leefwijze. De bij heeft het bijzonder moeilijk door de wijze waarop er soms met ze wordt omgegaan en de bizarre hoeveelheid pesticiden die is gebruikt en nog steeds gebruikt wordt.

Diep respect voor de bij
Bijen zijn ongelofelijk interessante dieren en veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk ze voor de mens zijn. Zonder bijen geen eten! Wie de bijen beter leert kennen, valt van de ene verbazing in de andere. De uitzonderlijke eenheid van een bijenvolk en hun manier van leven is zonder meer wonderbaarlijk te noemen. Wij voelen diep respect voor de bijen en willen dan ook niets liever dan ze als zodanig behandelen.

In de winkel verkopen wij streekproducten uit de regio.

Met de streekproducten worden onder andere cadeaupakketten en geschenkpakketten gemaakt, voor ieder gewenst bedrag. In onze winkel staan altijd pakketten klaar voor u klaar, het is ook mogelijk om zelf naar wens een pakket samen te stellen.
Wanneer u telefonisch contact opneemt en uw wensen doorgeeft zorgen wij dat het pakket voor u klaarstaat.

In de streekwinkel zijn ook onze eigen producten verkrijgbaar.

Welkom!
Jeuken de Swart is van oudsher een familiebedrijf. Wat voor Peter ooit klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio: Mts Jeuken de Swart, altijd vers!
Verse producten en kwaliteit, dit zijn de hoofdzaken die in dit familiebedrijf boven alles staan. Het is een volwaardig Tuinders-Fruitbedrijf waar men samen met veel plezier werkt!

De asperge is een meerjarige plant en behoort tot de familie van de lelieachtigen. De aanleg van een nieuw produktieveld begint bij de plantenkweker die uit 750 gr. aspergezaad voldoende planten kan kweken om 1 ha. productieveld te leggen. Als de jonge planten geplant worden in het voorjaar, kan er dat jaar nog niet van geoogst worden. Na 1 jaar kun je enkele weken oogsten. Het 2de jaar kan er een half seizoen geoogst worden. Na het 3de jaar kan een veld volledig in productie worden genomen. Hierna wordt het gemiddeld 10 á 11 jaar. Daarna worden de stengels te dun en gaat de opbrengst achteruit.

Verschillende rassen appels en peren zijn te koop en in het seizoen verkopen zij hun eigen pruimen en blauwe bessen, deze zijn ook in grotere hoeveelheden te koop voor bijvoorbeeld jam of de inmaak. Naast eigen producten is er een uitgebreid assortiment aan groenten en fruit. Zoveel mogelijk producten die in de omgeving geteeld worden, worden aangeboden.

Onder andere champignons, peulen, aardappelen, eieren, aardbeien en asperges worden gekocht bij collega-telers. Ook te koop: diverse soorten kruiden, gedroogd fruit, voorgekookte aardappeltjes en voorverpakte sla.