In de molenwinkel vindt u verschillende meelsoorten, biologische groente en fruit, brood en alle ingrediënten om brood, pannenkoeken en gebak te maken.
Door haar unieke manier van malen is het verse meel van de molen in trek bij een grote verscheidenheid van restaurants, bakkerijen en winkels.
Welkom bij L’Amuse
l’Amuse verkoopt meer dan 400 soorten kaas.
Na affinage in één van de drie klimaatcellen, zijn de kazen geschikt voor consumptie.
Particulieren kunnen bijna dagelijks terecht in Amsterdam en ook bijna dagelijks in IJmuiden.
De horeca wordt zoveel mogelijk beleverd met eigen gekoeld vervoer.
Rijpheid kan, naar wens van de klant, worden ingevuld.
l’Amuse is ook importeur van de oliën van Chateau d`Estoublon uit de Provence.
Ook de ontwikkeling van nieuwe kazen en ultieme combinaties zoeken tussen kaas met wijn, bier, whisky, thee en saké behoren bijna dagelijks tot ons werk.
Over Boerderij Sinneveld
Op de boerderij Sinneveld te Santpoort-Zuid worden al koeien gehouden sinds ca. 1600. Anno 2019 is dat nog steeds het geval, nu echter van het uit midden Italië komende ras: Marchigiana. In 1989 kwamen de eerste Marchigiana’s naar Nederland en tien jaar later in Santpoort op onze boerderij.
De reden om (van) dit ras te houden, is het natuurlijke afkalven, de goede moedereigenschappen, het rustige karakter, de hardheid om minimaal acht maanden per jaar buiten te willen grazen en de (h)eerlijke smaak van het vlees.
Het veehouderijbedrijf Sinneveld is extensief. De dieren hebben veel ruimte om op de weilanden te grazen, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag en geeft dat een hoge mate van dierwelzijn. De koeien kalven af in het voorjaar en gedurende de hele zomer en najaar lopen ze in kleine groepen met hun kalveren en een stier op de weilanden in Santpoort en Bloemendaal. Hier doen ze zich tegoed aan inheemse grasrassen en kruiden, wat een bijzondere authentieke smaak geeft en tevens resulteert in gezond vlees. Het hele jaar rond eten onze koeien gras.