Welkom op de site van de Nieuwe Molen. De Nieuwe Molen maalt nog steeds met windkracht graan voor menselijke en dierlijke consumptie. Bakker Joop ten Veen uit Bennekom neemt zijn grondstoffen ook af bij de molen. De Nieuwe Molen is een ronde stenen stellingmolen en dateert van 1911. Reeds eerder stond pp ongeveer dezelfde plaats een standerdmolen met dezelfde naam. Die molen dateerde ongeveer uit 1623. De molen is in handen van  stichting Utrechts Landschap in De Bilt. Het bestuur van deze stichting beheert  De Nieuwe Molen.
Bij de molen kunt u terecht voor ambachtelijk gemalen producten zoals diverse meelsoorten, bakmixen, kruiden en ontbijtgranen en molensouvenirs.

De molen is een bezienswaardigheid en zeker het bekijken waard.

Bij het Boerenwinkeltje kan je terecht voor heerlijke boerenproducten! Op een mooie zomerse dag kan je hier tevens even rusten op het terras.

De knusse Kaas van Kees winkel in Veenendaal is gevuld met ambachtelijke boerenkazen. Ook hebben ze seizoensproducten waar ze u uitstekend over kunnen adviseren.

De producten van Appeltje – Eitje zijn dagvers omdat er rechtstreeks vanaf de boerderij aan de consument geleverd wordt. Onze klanten profiteren van de volgende voordelen:^p

(1) Onze producten zijn duurzamer vanwege de zeer korte keten.
(2) Producten zijn dagvers = minder verspilling.
(3) Je weet wat je eet. Producten komen uit de regio en je kunt bij ons al je vragen stellen.
(4) Door het ontbreken van de tussenhandel betaal je een eerlijke prijs.
(5) Gemak, je koopt binnen 1 minuut de producten uit de automaat en de winkels zijn 7 dagen per week open (ook tijdens feestdagen).
(6) Verse producten zijn extra lekker waardoor je meer gezonde producten eet (ook kinderen).
(7) De winkels zijn goed bereikbaar. ‘gratis parkeren’ = vlakbij.

Welkom bij de gezondste groente- en fruitwinkel van Nederland.

Ze weten als geen ander waar we over praten als het om de beste kwaliteit en versheid gaat van hun producten. Jaar in jaar uit verkopen ze de lekkerste groente, fruit en zuidvruchten in onze winkels. En dat al meer dan 30 jaar. Vanuit hun eigen groothandel kunnen ze rechtstreeks producten inkopen en uitleveren. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo halen ze het citrusfruit meestal bij teler José uit Valencia en de kokosnoten bij boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur halen ze de producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben ze de lekkerste appels, peren die meestal uit de Betuwe komen.

Heeft u onze specialiteiten al geproefd? Bijvoorbeeld ons Veens Kaatje of vers rund vlees van de koeien die rondom onze boerderij lopen. De Hereford! Ook hebben wij de lekkerste kazen voor u uitgezocht. En wist u dat er in onze beleeftuinen veel bloemen, groenten en fruit te vinden is die u zelf kunt plukken of snijden? We vertellen u graag meer in onze Landwinkel, want er zijn veel heerlijke streekproducten die op onze boerderij of bij collegaboeren met zorg voor mens, dier en milieu worden gemaakt en geteeld.