John en Ingrid Kremer zijn eigenaren van het Fruitbedrijf De Esch te Vaals. Bij hun bedrijf staat een automaat waar je fruit en sappen kunnen kopen. Zij telen er  appels, peren, pruimen, kersen en andere pit- en steenvruchten.

Landwinkel Bischoff – Vaals
In het zuidelijkste puntje van Limburg, bijna op het drielandenpunt, vindt u Landwinkel Bischoff van Ger en Jeannie Bischoff. In het fraaie Mergelland teelt familie Bischoff op milieubewuste wijze vele soorten appels, peren en kersen. Milieubewust betekent in dit geval dat er zo veel mogelijk gewerkt wordt met natuurlijke vijanden om plagen te bestrijden. Pas wanneer het echt niet anders kan worden er kunstmatige bestrijdingsmiddelen of meststoffen ingezet.

Tientallen fruitsoorten in één boomgaard!
Op het fruitbedrijf van familie Bischoff worden wel tien verschillende soorten kersen geteeld, waaronder de Kordia, Belise en Merschant. Ook de soorten appels die worden geteeld zijn er haast te veel om op te noemen. Natuurlijk zijn er de gangbare rassen, zoals de Jonagold, de Elstar, en de Golden Delicious, maar ook de wat nieuwere rassen hebben een plek in de boomgaard. Denk aan de Junami, Fuji of de Braeburn, die zijn oorsprong in Nieuw Zeeland kent.

De peren die er geteeld worden zijn onder andere de Conference, de Concorde, de Triumph de Vienne en nog meer!

Stroop zoals stroop bedoeld is!
Al deze fruitsoorten liggen natuurlijk vers uit de boomgaard in de schappen van Landwinkel Bischoff, maar collega-Landwinkelier Van Appeven maakt er ook de heerlijkste fruitsappen van die gebotteld worden in een fles of vacuüm worden verpakt in de superhandige Appeltapjes.

In België laat familie Bischoff van hun appels en peren een verrukkelijke Appel-Perenstroop maken. Dat gebeurt nog op ambachtelijke wijze. Wat deze stroop zo bijzonder maakt, is dat het écht 100% puur vruchtenstroop is. In bijna alle stropen worden bieten toegevoegd als goedkoper alternatief voor het fruit. Maar in de stroop van Landwinkel Bischoff is dat niet het geval! Dat is nog stroop zoals stroop bedoeld is!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Welkom op de Wingbergerhoeve!
De Wingbergerhoeve vindt u langs de mergelland route tussen Epen en Vaals. De Hoeve behoort tot de kasteel-achtigen vanwege de (voormalige) grachten rondom het woonhuis (dat dateert uit de 15e eeuw).

Bij de Wingbergerhoeve staat de alom bekende ijskraam. De Bourgondische leefwijze van de Limburger vindt hier zijn uitwerking. De ijsporties worden dan ook niet strak afgemeten maar zijn altijd ruim. Het ijs met vers fruit uit de regio zijn zeer zeker een aanrader.