Kaasmakerij Huig van de Graaf is gestart in juni 2015. Het bedrijf bestaat uit Huig als kaasmaker en zijn partner Martje van Wieringen die de winkel runt en ook een groot gedeelte van de administratie voor haar rekening neemt. Voor deze start was Huig werkzaam als kaasmaker/zuivelaar bij zorgboerderij de Hondspol in Driebergen.

Het pand heeft een geschiedenis als kaasboerderij sinds 1998 toen de familie Doornenbal de kaasboerderij runde. Zij verwerkten de melk van hun eigen koeien.

Vanaf de start zet Huig in op zo regionaal mogelijk werken. Zowel grondstoffen als afnemers, allemaal uit de directe omgeving!

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij. De boeren, tuinder en cliënten (bij hen meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

De meeste producten in de winkel zijn van de eigen boerderij. Je kunt met eigen ogen zien hoe de gewassen groeien en hoe de dieren leven. En als je er meer over wilt weten, kun je het zelf vragen aan de boer of tuinder.

De groenten worden ‘s ochtends geoogst en gaan direct naar het winkelschap. Het assortiment wisselt met de seizoenen. Van de lente tot en met de herfst hebben ze een ruime keuze bladgewassen, knolgewassen en vruchtgewassen. In de winter heeft men een klein aanbod van wintergewassen.

Het jaarrond verkopen ze zuivel en kaas uit eigen zuivelmakerij. De dagverse melk wordt zo min mogelijk bewerkt waardoor het vetgehalte en de smaak variëren met de seizoenen. In de koelkast krijgt hun melk een mooie roomkraag omdat het niet gehomogeniseerd is. Het aanbod bestaat uit melk, yoghurt, kwark, slagroom, zure room, karnemelk, boter en diverse soorten boerenkaas. Ben je een liefhebber van rauwe melk? Breng dan zelf een lege en schone fles mee van huis en tap een litertje af bij de melktank (op vrijdag en zaterdag).

Daarnaast verkoopt men verse eieren en vlees van rund, lam en varken. Zij hebben een eigen biologische slager die het vlees voor hen verwerkt en verpakt. Het vlees komt gevacumeerd en diepgevroren op de boerderij. Op vrijdag verkopen zee versgebakken brood van de Veldkeuken. Verder hebben ze regelmatig huisgemaakte pesto’s, hummus, diksap, sauzen en bouillon uit eigen boerderijkeuken.

Welkom bij de gezondste groente- en fruitwinkel van Nederland.

We weten als geen ander waar we over praten als het om de beste kwaliteit en versheid gaat van onze producten. Jaar in jaar uit verkopen we de lekkerste groente, fruit en zuidvruchten in onze winkels. En dat al meer dan 30 jaar. Vanuit onze eigen groothandel kunnen we rechtstreeks producten inkopen en uitleveren. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo halen we het citrusfruit meestal bij teler José uit Valencia en de kokosnoten bij boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur halen we de producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben we de lekkerste appels, peren die meestal uit de Betuwe komen.

Welkom op kaasboerderij
“De grote Katwinkel”
Op de boerderij wordt sinds mensenheugenis kaas gemaakt.
Toen Opa Hogendoorn in 1913 de boerderij kocht, werd er al kaas gemaakt.
Nu anno 2009 wordt er door de 4e generatie Hogendoorn gemolken en kaas gemaakt.

De familie Van Wolfswinkel is ruim 40 jaar geleden begonnen met het maken van kaas en boter. Geleidelijk aan kwamen steeds meer bezoekers een kijkje nemen in de kaasmakerij en ambachtelijke producten kopen in de sfeervolle winkel. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid met o.a. een kaasmuseum, zalenverhuur en belevingsarrangementen. Altijd wordt er rekening gehouden met het landelijke karakter en het bijzondere landschap waar De Weistaar zich in bevindt.

Hier kunt u terecht voor eerlijk vlees, rechtstreeks van de boer. Het vlees is vrij van antibiotica en andere toevoegingen, ouderwets puur vlees dus. Ze hebben een ruim assortiment aan rundvlees, lamsvlees, BBQ vlees, eieren, zuivel en streekproducten.