Zij verkopen hier hun (h)eerlijke rosé kalfsvlees en kip! Uiteraard ook andere mooie ambachtelijke producten en leuke cadeau artikelen. Er is ook een uniek inkijkje in de kuikenstal vanuit de winkel en ook de kalverstal heeft grote ramen in de deuren, altijd even leuk om met de kinderen te komen kijken.

In de voormalige koestal van de karakteristieke rietgedekte Saksische boerderij kunt u heerlijk uitrusten en genieten van verschillende soorten koffie, thee, chocolademelk, soep, limonade met iets lekkers erbij en diverse soorten ijs.

Naast het runnen van een locatie voor overnachtingen, vergaderingen en besloten partijen bakken ze ook heerlijke krentenwegge volgens oud familie recept, brouwen ze hun eigen Scheepsrecht bier en verkopen ze streekproducten uit Twente in hun streekwinkel.

Leo Duine in Den Ham heeft een melkvee en legkippen bedrijf.
Via de automaat kunt u ben hen eieren kopen.

Op onze melkveehouderij melken we ongeveer 50 koeien. Van de verse, volle melk maken we heerlijke zuivelproducten zoals karnemelk, yoghurt, vla en kwark.

Het winkeltje is in de schuur op nummer 6a

In onze boerderijwinkel verkopen we heerlijke eigengemaakte jam, sap, siroop e.d. en natuurlijk onze eigen Twentse blauwe bessenwijn. We verkopen ook bijzondere producten van andere boerderijen, allemaal producten waar we zelf ook achter staan en die u niet in de supermarkt tegen zult komen.
U kunt bij ons zelf uw cadeaumandje samenstellen in verschillende prijsklassen, dit is een leuke thuiskomer of een leuk cadeau voor vrienden. Ook kunt u originele kerstpakketten bij ons bestellen.
In de maanden buiten het plukseizoen verkopen we ook diepvriesbessen, dus een bezoekje aan onze boerenwinkel is zeker de moeite waard!

De Tappenmars is een wijngaard en wijnmakerij in Den Ham Overijssel en is gelegen op de grens van het Vechtdal en Twente. De eerste wijnstokken zijn in 2005 aangeplant en inmiddels is de wijngaard gegroeid naar 3,2 hectare.
In de in 2011 nieuw gebouwde wijnkelder worden druiven en andere fruit soorten verwerkt tot witte, rosé en rode wijnen.
Daarnaast bieden zij bij de Tappenmars verschillende arrangementen aan van een rondleiding met wijnproeverij tot uitgebreide buffetten. Ook voor een verjaardag, vrienden, familie, of personeels uitje is de Tappenmars de locatie bij uitstek.

Huisgemaakte jam.