Als u de honing koopt bij Stadsimkerij BeeZzzz bent u van één ding echt zeker. U koopt ECHTE honing, rechtstreeks van de bijen uit de omgeving van Tilburg.

De producten zijn ook verkrijgbaar bij vier andere verkooppunten in Tilburg en een verkooppunt in Goirle. Zie de internetsite.

In het speciale winkeltje van Hoeve de Mertel verkopen ze allerlei streek- en schaapsproducten. Van heerlijk lamsvlees, wolproducten, schapenvachten tot tal van natuurlijke verzorgingsproducten op basis van natuurlijk wolvet.

Bij Boshoeve Sprankenhof heeft men naast biologische groente en fruit ook biologische kaas, zuivel en vlees en ook biologische kruidenierswaren, RAW-food, gluten,- en suikervrije producten. Klanten met specifieke vragen zijn bij hen altijd welkom, men speelt graag in op de wens van de klant rondom bijvoorbeeld een allergie en /of dieet.

De boerderijwinkel aan de Schoorstraat 63 in Udenhout is in de maanden april, mei en juni alle dagen geopend, ook op zon en feestdagen. Dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur. Er is een ruime sortering asperges en de asperges kunnen ook voor u geschild worden met de schilmachine.

Naast verse asperges, verkopen Piet en Mieke geschilde asperges en alle toebehoren die een aspergemaaltijd tot een feestje maken. Het feestje is natuurlijk helemaal compleet met een heerlijke uitverkoren aspergewijn. Als u meer wilt dan alleen een hoofdgerecht, hebben zij diverse producten voor u voor zowel een voor-als nagerecht. En om het geheel feestelijk af te sluiten, het zomerkoninkje: heerlijke zoete Hollandse aardbeien met boerenijs en slagroom. Er is voldoende parkeermogelijkheden op de boerderij.

In een stalletje vindt u kaas, eieren, landbouwproducten

Veelal ’s morgens geoogste groenten kunt u ‘s middags al ophalen. Super vers dus!

U kunt biologische groenten van de Wenteling ook middels de bestellijst op hun website bestellen.
Daarvoor dient u zich wel eerst eenmalig aan te melden via het contactformulier op deze site waarbij u uw naam, adresgegevens en e-mailadres opgeeft.

Hoeveel van welke groenten u wilt bestellen kunt u zelf aangeven. Er geldt wel een minimum bestelbedrag van € 5,=.
Daarnaast bent u vrij of u wekelijks wilt bestellen. Komt het een week niet uit, dan bestelt u niets.
Er worden alleen groenten van eigen tuinderij aangeboden. Het seizoen loopt ongeveer van half mei tot half februari.

Uiterlijk elke maandagmorgen wordt de bestellijst vernieuwd. U kunt dat zien aan het weeknummer en de leverdatum boven de bestellijst. Deze moeten overeenkomen met de week en datum dat u de levering wilt ontvangen. De producten en prijzen van deze juiste leverweek zijn leidend voor de levering.

Op kaasboerderij Mathijssen wordt al sinds 1978 kaas gemaakt. Van de rauwe melk van de hun eigen kudde slaagt het bedrijf er steeds weer in producten van topklasse te produceren. Natuurlijk speelt ervaring een rol. In 2012 staat Kaasboerderij Mathijsen bekend als een transparant en innoverend bedrijf, met een groot assortiment aan smakelijke boerenkazen, wat klaar is voor de toekomst.

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

Ons Erf levert streekproducten onder naam ” Brabants streekproduct van de duinboeren”. Het bekende worstenbroodje, de boerenzult of de droge boeren varkensworst.

Zij leveren alles op bestelling, minstens een week vooraf bestellen. Voor een bestelling van een half varken voor in de diepvries kunt u ook bij Ons Erf terecht.
De producten van dit bedrijf zijn ook verkrijgbaar bij slagerij Timmermans in Helvoirt. Zie Slagerij Timmermans

Op de Zandkant is het mogelijk om het vlees van eigen koeien van het ras Blonde d’Aquitaine te proeven. De koeien lopen het grootste deel van het jaar in het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen.
Het vlees van een Blonde koe of stier is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land. Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!