In Hoek (Zeeland) vindt u de molen Windlust. Dit is een korenmolen gebouwd in 1857 aan het Molenplein. Het is een ronde uit baksteen opgetrokken stellingmolen. Hij is gebouwd ter vervanging van een standerdmolen, waarvan bruikbare onderdelen werden verwerkt in de nieuwe molen. De molen bleef tot 1958 in bedrijf en raakte daarna in verval. In 1979/1980 is hij gerestaureerd, maar raakte daarna opnieuw in verval en na 2004 heeft de molen nauwelijks meer gedraaid.

In 2008 is er een nieuwe molenaar gekomen en sindsdien maalt Windlust regelmatig. Molen Windlust is elke zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen. Toegang is gratis.
U kunt er terecht voor meel, bakproducten en streekproducten.

Geschiedenis
In 1980 zijn we hier komen wonen, een klein oud boerderijtje in de van Wuyckhuispolder. We zijn begonnen met het verbouwen van uien, aardappelen, tarwe en suikerbieten. In 1981 kwamen de eerste schapen om het gras rond de gebouwen kort te houden. Daarnaast deden we loonwerk en handel in fourage. Langzamerhand kwamen er steeds meer schapen, waardoor de akkerbouw minder werd. Er ligt nu meer grond in weiland. De fouragehandel is veranderd in verkoop recht naar de afnemer: kleine pakken hooi en stro, in kleine hoeveelheden. We hebben ook een boerderijwinkel, ooit begonnen met verkoop van alleen aardappelen, nu ook: uien, fruit, honing, wolvetcrèmes, zeeuwse producten e.d., en lamsvlees van ons eigen lammeren. Ons streven is om op een zo natuurlijk mogelijke manier onze schapen te houden, zodat we eerlijk en puur lamsvlees kunnen verkopen. Voor meer informatie klik hier of ga naar ‘lamsvlees pagina’.

Aan de Bernhardstraat 80 te Westdorpe vindt u Landwinkel en Restaurant De Baeckermat van Esther en Judith Baecke.
Het assortiment bestaat uit zowel lokale streekproducten zoals streekkaas, streekbieren en streekvlees (rund, varken, lam, kip en wild) en natuurlijk producten van Landwinkel! Van eigen bodem liggen er Zeeuwse Klei aardappelen in de winkel.

Bestellen kan ook via: https://destreekpakketwinkel.nl

Kaas, geitenkaas, schapenkaas
Jonge, jong belegen, belegen, extra belegen en oude kaas
Komeinenkaas, paprika-knoflookkaas, brandnetelmelangekaas, kerriekaas, pepermelangekaas, hamkaas, tomaat/olijfoliekaas, mosterdkaas, kruidnagelkaas, bieslookkaas
Geitenkaas, schapenkaas Wij gebruiken dierlijk stremsel vanwege de betere stremming. Het is echter maar heel weinig, 20 ml op 100 liter.