Bij Hof van Gunterstein kunt u terecht voor vlees, eieren, een lekker stuk boerenkaas, honing of een bos vers geoogste bieten uit de groentetuin, in de hofwinkel kun je terecht voor heerlijke verse biologische producten rechtstreeks van de boerderij. Daarnaast verkoopt men een keur aan eerlijke biologische producten, zoals vers desembrood, mosterd, en koffie & thee.

Vijf generaties terug, in 1861, begon Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard langs de rivier de Vecht. De liefde voor het fruit en de kennis gingen van vader op zoon. In 1995 begon Albert Schulp met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Sindsdien staat Schulp synoniem voor puur fruit en inmiddels worden de sappen door het hele land verkocht.

Ze verwerken uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit de eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld aardbeien uit de Betuwe).

Zo houden ze hun foodmiles beperkt en ondersteunen ze de fruitteeltsector in eigen land. Voor vrijwel het gehele assortiment geldt dat het volledige proces (van persen tot en met afvullen) in eigen huis plaatsvindt.

In Oud-Maarsseveen en Tienhoven is al tientallen jaren geen winkel meer te vinden. Dorpswinkel Kastanjehoeve wordt een winkel voor de vergeten boodschappen en land- en tuinbouwbenodigdheden. Daarnaast gaat het ook om de sociale functie van een winkel, namelijk het ontmoeten van elkaar. Met een groot assortiment een waardevolle aanvulling.

Aan Spengen 23a te Kockengen staat een klein stalletje waar jam te koop is.

Aan de Gageldijk 8a te Maarssen vind je de plattelandswinkel De Gagel. Vanuit hun eigen moestuin verkopen ze groente en fruit. Daarnaast verkopen zij zuivelproducten, eieren en vlees. Een complete winkel om zeker een keer te gaan buurten.

Aan het Zandpad 25 te Breukelen heeft men appels en peren te koop

De boomgaarden van Drogenbroek’s fruit – ofwel ‘Boer Erik’ – zijn gelegen in Loenen aan de Vecht, midden in de prachtige Gooi- en Vechtstreek. Als sinds 1980 worden er in de boomgaarden van familie Van Drogenbroek op een duurzame manier appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen en pruimen geteeld. Dat betekent dat er zo veel mogelijk met natuurlijke vijanden tegen o.a. plagen wordt gewerkt en zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van kunstmatige gewasbescherming.

Landwinkel Drogenbroek bevindt zich voor de boomgaard, die ruim 16 hectare groot is. Het is erg leuk om als u boodschappen komt doen eens een wandeling te maken door de boomgaard, zeker als u dit een aantal keer per jaar doet. U ziet dan zelf alle stadia van hoe het fruit groeit en bloeit – van de tere bloesem tot bijvoorbeeld de uiteindelijke prachtige appel! Meldt u wel van te voren even in de Landwinkel dat u een wandeling wilt maken.

In een uniek stukje natuur, direct aan de rustieke rivier de Vecht met uitzicht over de weilanden, ligt tussen de dorpjes Vreeland en Nigtevecht “De Willigen” Logies. In de 17e eeuw bouwden welgestelde Amsterdammers hun buitenplaatsen langs de Vecht. Veel van deze buitenhuizen zijn inmiddels verdwenen. Een aantal hebben echter een andere functie gekregen en geven de Vecht een bijzondere charme.
De Willigen is een boerderij met 75 koeien waar op ambachtelijke wijze nog boerenkaas en -ijs geproduceerd.

Wij houden van het boerenleven. De natuur, de koeien, het maken van pure zuivelproducten. Het zit in ons bloed. Al sinds 1831 boert onze familie in de polders van Nieuwer Ter Aa op boerderij Sterreschans. Alhoewel er in de loop der tijd het één en ander gemoderniseerd is, is er aan de boerderij zelf en de bijbehorende oude koeienstal weinig veranderd. Dat vinden wij belangrijk, want het is een onderdeel van onze familie geschiedenis.
BOERENKAAS
In de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn opa en oma Karsemeijer begonnen met het maken van boerenkaas op de boerderij en dit doen we tot op de dag van vandaag. Boerenkaas is een mooi, eerlijk en puur product en natuurlijk ontzettend lekker.

ONZE MISSIE
We streven ernaar om mensen in de regio te laten genieten van onze zelfgemaakte boerenkazen. Door nieuwe smaken te ontwikkelen en kaas ook op andere manieren te presenteren, blijven we verrassen.

We genieten ervan om dieren te houden, om onze producten te maken en rechtstreeks aan u te leveren. Daarnaast geven we u graag een stukje voorlichting te geven over de landbouw en veehouderij. Ons vlees anoniem verkopen aan de reguliere handel of door middel van een keurmerk zou afbreuk aan het respect wat we hebben voor de koeien en de liefde waarmee we ze verzorgen.