’n Leuk berichtje van Anette Bovee:

“Hallo, wat leuk dat je interesse hebt in ons bedrijf en de producten welke wij (h)eerlijk van het land rechtstreeks aan u verkopen! Kom zeker eens langs om deze producten rechtstreeks bij de boer te kopen!

Zij runnen een gemend agrarisch bedrijf wat bestaat uit biologische melkveehouderij en gangbare akkerbouw. De producten die zij telen voor de akkerbouw tak zijn o.a. aardappels, plantuien, zaaiuien, eerstejaars plantuitjes, tarwe, suikerbieten en graszaad. Zij verkopen aan huis in hun stalletje dan ook aardappels en uien, welke vers van het land komen.

Het fruitbedrijf Brands bestaat al sinds 1972 en bevindt zich in Kruisland. De vader van fruitteler Jan heeft het bedrijf opgericht en hij heeft dit in 2000 van hem overgenomen. Ook al is het al bijna twintig jaar geleden, ook zijn vader staat nog steeds regelmatig in de boomgaard.

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 22 hectare waarvan op het grootse gedeelte appelbomen staan. Ze hebben een gemiddelde jaaropbrengst van meer dan één miljoen kilo. En dat voor een bedrijf zonder vaste medewerkers! Maar geen medelijden. “Mijn vader en ik doen het niet helemaal alleen hoor”, zegt Jan Brands. “In de piekperiodes krijgen we hulp van plukkrachten.”