De familie Vesseur hebben hun melkveebedrijf, de Heerenhoeve in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen, middenin het groen en dicht bij de Zeeuwse kust. Zij zijn een echt familiebedrijf en zijn trots op onze ruim honderd melkkoeien die worden gemolken met twee melkrobots en ’s zomers heerlijk grazen in de wei. Een deel van deze lekkere weidemelk wordt geleverd aan Campina en het andere gedeelte wordt door hen verwerkt op de boerderij.

Zij maken ambachtelijk ijs, vla en yoghurt. hun ambachtelijke producten verkopen zij vanuit hun winkel op de boerderij en in het zomerseizoen (april-september) is ook onze schepvitrine op de Heerenhoeve geopend en bent u dagelijks van 14:00 – 20:00 uur van harte welkom voor een heerlijk vers geschept bolletje ijs. In het laagseizoen (oktober-maart) is de boerderijwinkel geopend op dinsdag t/m zaterdag van 14:00 – 18:00 voor verse streekproducten.

Bij de familie Van den Hout melken ze 200 melkkoeien. Zij hebben een melktap staan zodat klanten heerlijke verse melk kunnen tappen. Hun koeien grazen in weides met kruiden. De melktap is iedere dag open van 08:oo – 20.00 uur. Hun boerderijwinkel ligt in de polder net buiten het dorp Nieuwvliet.

Bij de molen Cadzand koopt u uw bakmixen. Klik ook eens op hun website om verdere informatie op te halen.

Al meer dan 30 jaar kweken ze bij Spitsbroek witte asperges in de volle grond, waarvan de oogst eind maart begint. Op 21 juni eindigt het aspergeseizoen.
Sinds 2015 kweekt men ook blauwe bessen. De blauwe bessen oogsten ze in de zomer en kan je tot eind september zelf komen plukken met je gezin.

Aan de Noordweg nr. 1 te Groede vind u de verkoopkraam van D’Hondt. U kunt bij hen terecht voor groente, fruit en eieren.

In 2011 heeft men de wijngaard ’t Biezenhof aangeplant met 700 wijnstokken. De keuzen qua rassen is gevallen op drie nieuwe  rassen Johanniter, Solaris en Monarch. Deze rassen zijn dusdanig ontwikkeld dat zij resistent zijn tegen ziektes als meeldauw en botrytys. Deze rassen zorgen ervoor dat men slechts zeer sporadisch gewasbeschermingsmiddelen moeten inzetten tegen deze ziektes en zij op deze manier dus duurzaam kunnen werken. De wijngaard is aangeplant op het zuiden en kan zo volop van de Zeeuwse zon profiteren. De ondergrond is een zwarte zandgrond die elk jaar nog eens ruim verrijkt wordt met kalk en humus. Zo zorgt men ervoor dat de wijnstokken aan alle belangrijke voedingsstoffen kunnen komen om in het late najaar een mooie oogst van gezonde druiven te kunnen geven.

In 2013 zijn er 500 Johanitter wijnstokken bij geplant en in 2015 nog eens 300 extra. Verder heeft men in 2015 nog 500 Monarch, 350 Pinot Blanc, 350 Pinot Gris en 300 Pinot Noir bij geplant waarmee men nu in totaal over 3000 wijnstokken beschikt op een oppervlakte van 1,0 hectare.

Waar er vroeger een kruiwagen met aardappels aan de weg stond, is er nu op het erf een fraai ingerichte Landwinkel te vinden in de grote schuur naast het woonhuis. Natuurlijk vindt u de producten van eigen land in de schappen! Aardappelen en uien liggen al een paar uur na het rooien in de winkel!

In het seizoen vindt u naast alle gangbare groente- en fruitsoorten in de Landwinkel ook heerlijke verse aardbeien, kersen en asperges! En die lekkere eitjes? Die worden dagelijks vers gelegd door de scharrelkippen die achter de boerderij lopen.

De Familie Dekker beheert een boomgaard met verschillende soorten appels en peren. Ze hebben vlees van eigen vee en brood in het weekend van eigen graan. De Groene Polderwinkel omvat de onderdelen groenten, sappen, fruit en aanverwante producten.  Wij verwerken  zelf ons eigen fruit tot de heerlijkste sappen en dessert sauzen.

De koeien groeien hier op zonder krachtvoer, antibiotica en in de vrije natuur. Een mooi leven zoals de natuur het bedoeld heeft. Vlees eten ja, maar wel vlees eten van dieren waar goed voor gezorgd is.