Schorreblomme is de Zeeuwse naam voor lamsoor. De zilte groenten lamsoor en zeekraal die men normaal kan vinden in zoute omgevingen als dijkranden, schorren en Schouwse slootkanten, groeien nu al zes jaar op het land van Aart-Jan en Mirjam Bil.

Aan de Florisweg 7 te Kerkwerve runt Rienier Smalheer zijn bedrijf. Je vind voor aan de weg zijn producten in ’t Kraempje. Een stalletje met groente, fruit, aardappelen, eieren en seizoensgebonden streekproducten. Het kraempje is van maandag t/m zaterdag onbeperkt open.

Vleesboerderij Boot | het cirkeltje rond
Vleesboerderij Boot is een vee- en akkerbouwbedrijf en slagerij met winkel.

Ons familiebedrijf heeft de hele keten van het verbouwen van voedergewas, aanwas van runderen, het opgroeien van de dieren, het vervoer naar en van het slachthuis, het uitbenen, verwerken en verpakken van het vlees en de verkoop in eigen beheer:

De maïs en tarwe die op het land worden verbouwd, zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden.

Voor de aanwas van rundvee houden wij zoogkoeien. Deze dieren staan in de winter op stal en lopen samen met het jongvee van april tot oktober buiten, in diverse natuurgebieden in de regio. Onze stallen voldoen aan diervriendelijke normen en richtlijnen. Zo is er volop ruimte en buitenlucht en liggen de dieren op stro.

De dieren worden geslacht in het EU-erkend slachthuis van Slachterij Slager in Sint Annaland. Na de slacht worden de karkassen naar onze boerderij gebracht en worden ze verwerkt tot diverse vleesproducten. Deze producten zijn verkrijgbaar in ieder gewenst gewicht, in zowel vers- als diepvriesverpakking. Een groot gedeelte van de vleeswaren wordt in eigen keuken en worstmakerij zelf op ambachtelijke wijze gemaakt. Wij garen, roken en grillen zelf.

De volledige weg die het stukje vlees maakt tot aan onze winkelschappen is bij ons met eigen ogen te aanschouwen. Dat geeft een prettig en vertrouwd gevoel. Dit is volgens ons dé manier om diervriendelijk en voedselveilig vlees van top-kwaliteit te produceren

In ons winkeltje met streekproducten verkopen wij ook onze specialiteiten zoals gerookte paling, gerookte paling of (zalm) forel of zalm op ambachtelijke wijze gerookt.
Ze hebben tevens bijna alles op forelvisgebied te koop: van dobber tot hakensteker, van hengel tot wartel, van powerbite tot natuurlijk aas.