Koffiehuis en terras mogelijk gemaakt door het team van zorgboerderij de Bontekoe.

Op vrijdagmiddag bloementuin toegankelijk voor plukken en mooie foto’s.

Heerlijk rundvlees voor iedereen die het belangrijk vindt dat de dieren een goed leven hebben gehad. Wil je graag bewust worden hoe de dieren leven dan ben je ook van harte welkom om een kijkje te nemen.

Kees-Jan en Corina van Beeck hebben een klein tuinbouwbedrijf in Schijf. Ze telen alle seizoensgroenten en fruit zelf die zij vers van het land aanbieden via een verkoopautomaat. In de maanden april t/m juni zijn dat voornamelijk asperges. De rest van de groenten en fruit in de overige maanden juli t/m september. Er wordt zo weinig mogelijk met bestrijdingsmiddelen gewerkt, een groot deel van de groente en fruit zijn dus ook onbespoten.

Er worden iedere dag heerlijke verse aardbeien geteeld zowel op stellingen-teelt als in kassen. De aardbeien worden iedere dag vers aangeboden. Afzet aardbeien gaan naar CLTV Zundert.
Verse aardbeien op het aardbeienterras.

Het aardbei seizoen bij dit bedrijf loopt van april tot november.

De 65 koeien van het melkveebedrijf Arjan en Miranda van Gastel produceren
dagelijks zo’n 2.000 liter melk, maar een paar liter daarvan blijft sinds kort in Rucphen.  Bij hun bedrijf aan de Rucphenseweg hebben ze begin maart 2017 een melktappunt geopend,  waar melk verkrijgbaar is die rechtstreeks van de koe komt.

De originele eiwitten, bacteriën en enzymen zitten er nog in.
Volgens Arjan van Gastel is de melk niet alleen lekker, maar ook gezond.
“Deze melk is rijk aan vitaminen, zit bomvol goede stoffen. Puur natuur”, zegt hij.

Bij zijn bedrijf staat sinds maart 2017 een automaat waaruit voor één euro één liter verse melk kan worden getapt. Er staan ook een paar picknicktafels waar fietsers/wandelaars onder het genot van verse melk in alle rust hun brood op kunnen eten”

Verse melk tap je natuurlijk zelf.

Het melkveebedrijf van familie van Wezel heeft 150 koeien. Ze hebben ook een mini kaasmakerij bij hun boerderij en sinds de zomer 2020 een kaasautomaat.

Na een aantal jaar intensief hobbyen in de wereld van kaas maken openen zij binnenkort hun staldeuren voor de lokale markt.

Stichting de Gele Berg

Hier kunt u op afspraak terecht voor scharrelvarkensvlees.

Boer Bas

De boerderij van Boer Bas ligt net buiten het dorpje Rucphen. Al sinds 1950 wordt hier geboerd. Halverwege 2013 is de boerderij omgebouwd en nu geschikt voor de biologische landbouw.

Bij Boer Bas willen ze een boerderij waarbij met plezier en vrijheid gewerkt kan worden. Zeg maar Boergondisch Boeren !

De boerderij huisvest zo’n 75 zeugen en 540 vleesvarkens. Alle varkens worden op de boerderij geboren en blijven daar tot ze naar de slachterij van De Groene Weg gaan. Tijdens hun leven houdt Boer Bas ze Biologisch 100 % gecertificeerd volgens de biologische wetgeving aangevuld met de normen en waarden van De Groene Weg keten.

In 2018 is Boer Bas verkozen tot de winnaar van de mooiste modderpoel van Nederland georganiseerd door Wakker Dier.

De zeugen kunnen van april t/m november in de weide en hebben hierbij beschikking over een lekkere modderige modderpoel.

De biggetjes worden geboren in de “kraamstal”. Hier heeft de zeug haar eigen plek met uitloop, waar ze van stro een nestje kan maken. (een bevalling bij varkens noem je werpen). De zeug en haar biggetjes blijven minstens 40 dagen bij elkaar.

Februari, maart en april staan bij Boer Bas in het teken van ontmoeten en groeten. Het gratis rondje over de boerderij is aan te vragen in de webshop.

Geschiedenis melkveebedrijf Lazeroms Ossenblok
Jack Lazeroms is de zoon van Rien en Cor Lazeroms. Rien en Cor trouwden in 1963 en kregen ieder bij hun huwelijk vier koeien mee. Dat was de start van het melkveebedrijf. De dieren werden met de hand in de wei gemolken en het landwerk werd met een paard gedaan. Rien bouwde zelf een huis en een loods voor zijn bedrijf en in 1983 heeft hij samen met zijn zoons een nieuwe koeienstal gebouwd.

Zoon Jack en schoondochter Rosita zijn in 1996 getrouwd en hebben in 1997 het melkveebedrijf overgenomen. Hier wordt de melk geproduceerd waarvan op Kaasboerderij Ossenblok de lekkerste boerenkazen en zuivel wordt gemaakt.

Geschiedenis Kaasboerderij en Landwinkel Ossenblok
Rosita Lazeroms-Ossenblok is de dochter van Toon en Anny Ossenblok. Toon en Anny wonen en werken sinds 1973 op de kaasboerderij. Sinds 1980 maken ze zelf kaas van melk van eigen koeien. Dochter Rosita en schoonzoon Jack hebben in 2012 de kaasboerderij overgenomen en runnen nu dus zowel Kaasboerderij Ossenblok als Melkveebedrijf Lazeroms. Hun kinderen Tessa, Steffy, Thom en Thijs helpen inmiddels ook mee met allerlei hand- en spandiensten.

Het kleine winkeltje van de kaasboerderij is inmiddels een echte landwinkel geworden. Deze heeft in de loop van de jaren een uitgebreid assortiment gekregen met vele soorten kazen, zuivel, vlees en allerlei boerendelicatessen.

U vindt aan de Bredasebaan 88 in Sprundel een zelfbedieningautomaat deze is zeven dagen in de week open en dat gedurende de gehele dag.

Op deze mooie locatie vlak buiten het Brabantse dorp Schijf, houden André en Adriaan op hun kleinschalige vleesveehouderij een familiekudde Blonde d’ Aquitaine koeien en Tamworth buitenvarkens. Zij hechten veel waarde aan dierwelzijn en biodiversiteit: elke dag zetten wij ons met veel passie in om de dieren en ons stukje natuur- en landschap zo liefdevol mogelijk te verzorgen.

Hun koeien mogen hun kalf behouden en grazen bijna het jaar rond in de weide en krijgen de kans om langzaam te groeien.
Hun kudde begraast lokale natuurgebieden van Natuurmonumenten en op onze eigen gras-klaverweiden worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen ingezet. Varkens kunnen lekker buiten wroeten in hun scharrelbos. Natuur en landbouw in harmonie op onze boerderij, en dat proef je!

Zij bieden hun rundvlees aan in verschillende soorten rundvleespakketten, maar hebben ook een compleet assortiment voor losse verkoop in de vriezer op onze boerderij. Kom zelf hun verhaal ontdekken en proef hun heerlijke rund- en varkensvlees.

Zij nodigen u uit om snel eens kennis te maken met een eerlijk kwaliteitsvlees bij uw boer!