Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk runnen sinds december 2015 hun biologische boerderij met ruim 70 jersey koeien en 50 stuks jongvee.

Nadat Hans zijn middelbare landbouwschool had afgerond was er nauwelijks werk te vinden in de landbouwsector dus was hij genoodzaakt elders werk te zoeken. Daarnaast deed hij in zijn vrije tijd veel ervaring op bij een boerenbedrijf, maar de wens om een eigen boerenbedrijf te beginnen, bleef bestaan.

Doordat in 2009 het fruitbedrijf, waar Hans werkzaam was, zijn productie verplaatste naar Polen hebben Hans en Tanja de beslissing genomen om hun wens werkelijkheid te laten worden.

Na meerder locaties te hebben bezocht kwam uiteindelijk deze locatie in Spankeren op hun pad, ongeveer een kilometer van hun oude woning. Voor hun kinderen was het heel belangrijk om in deze omgeving te kunnen blijven wonen.

U vindt bij Hans en Tanja, melk, kazen, rundvlees, aardappelen en appelsap en sinds kort ook varkensvlees. Daarnaast verkopen zij kip en verse eieren van een biologische boer uit de regio