Welkom in Landwinkel De Munnikenhof!
U kunt bij De Munnikenhof terecht voor diverse Landelijke, boeren en streekproducten, de ingrediënten voor uw ontbijt, lunch en maaltijd, cadeau artikelen, lekkernijen en voor de borrel. Een deel van onze producten zijn biologisch/ecologisch en een deel is van eerlijke kleinschalige afkomst. Dit betekent dat er zo min mogelijk tussenpersonen aan te pas komen en dat de productie kleinschalig (vaak familiebedrijven) en zo puur mogelijk is. Zoals zij zeggen: Eerlijk en Puur! Zij zijn aangesloten bij de Coöperatie Landwinkel. Bij deze organisatie zitten ongeveer 90 boeren/boerderijwinkels aangesloten en veel van hen hebben een eigen product. Op deze manier kunnen we elkaars producten mooi afzetten naar een grotere groep consumenten. Dat betekent voor onze winkel ook dat veel van onze producten door collega Landwinkels zelf geproduceerd zijn!
Een mooi familiebedrijf.
Aan de rand van het mooie dorp Rheden, nabij Nationaal Park de Veluwezoom en dichtbij de stad Arnhem, zijn zij in 2006 gestart met onze zorgboerderij. Inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig familiebedrijf waar voor veel verschillende mensen een passende dagbesteding wordt gerealiseerd en waar anderen met veel plezier kunnen vergaderen en recreëren.

Samen met de vrijwilligers en stagiaires hebben we een sterk team voor de begeleiding van de bij hen werkende cliënten. Ze zijn een erkend stagebedrijf, hebben een erkenning van SBB ( Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)

De boerderijwinkel is in 2009 geopend en is in 2013 een Landwinkel geworden. Vanuit de winkel kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld Boerengolf®, familie- en bedrijfsuitjes en vergaderen bij de boer!

Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk runnen sinds december 2015 hun biologische boerderij met ruim 70 jersey koeien en 50 stuks jongvee.

Nadat Hans zijn middelbare landbouwschool had afgerond was er nauwelijks werk te vinden in de landbouwsector dus was hij genoodzaakt elders werk te zoeken. Daarnaast deed hij in zijn vrije tijd veel ervaring op bij een boerenbedrijf, maar de wens om een eigen boerenbedrijf te beginnen, bleef bestaan.

Doordat in 2009 het fruitbedrijf, waar Hans werkzaam was, zijn productie verplaatste naar Polen hebben Hans en Tanja de beslissing genomen om hun wens werkelijkheid te laten worden.

Na meerder locaties te hebben bezocht kwam uiteindelijk deze locatie in Spankeren op hun pad, ongeveer een kilometer van hun oude woning. Voor hun kinderen was het heel belangrijk om in deze omgeving te kunnen blijven wonen.

U vindt bij Hans en Tanja, melk, kazen, rundvlees, aardappelen en appelsap en sinds kort ook varkensvlees. Daarnaast verkopen zij kip en verse eieren van een biologische boer uit de regio