Proef en geniet van het Zeeuwse landleven bij Landwinkel De Plantage van Wim en Miranda Bruijnzeel in Kruiningen. Op het bedrijf worden op milieuvriendelijke wijze peren, appels, pioenrozen en sierappels geteeld.

Milieuvriendelijk telen
Al het fruit wordt milieuvriendelijk geteeld. Door het uitzetten van roofmijten (nuttige insecten)worden de roestmijt en spint (schadelijke insecten) bestreden op een manier die het milieu geen schade toebrengt. Door middelen te gebruiken die schadelijke insecten doden, maar de nuttige ontzien wordt er een biologisch evenwicht in de boomgaard opgebouwd. Nuttige insecten zijn bijvoorbeeld de gaasvlieg, lieveheersbeestje, oorworm, roofmijt en sluipwesp.

Over Hof Seemaerte
Onze boerderij “Hof Seemaerte” ligt aan de Zanddijk tussen Kruiningen en Yerseke. De boerderij is een typisch Zeeuwse boerderij met een zwarte schuur met witte omlijsting en een traditionele boerenwoning.
De woning is gebouwd in 1806 en de schuur in 1895.
In de loop van de jaren zijn er veel aanpassingen en verbouwingen geweest. In 1960 en 1980 zijn er twee loodsen achter de oude schuur bijgebouwd en in 2010 is er een nieuwe schuur met bewaarcellen voor de aardappelen bij gebouwd.
Een mechanische koeling zorgt ervoor dat de aardappelen op de juiste temperatuur lang bewaard kunnen worden.