Aan de Steege 25 te Mariënheem vind je van augustus t/m half november een groot assortiment eetbare pompoenen en sierkalebassen. Het is er zelfbediening. Neem wat contant geld mee.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Geitenmelk

De producten die Jorink, de Echte bakker in hun bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.
Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Al die ingrediënten heeft bakker Jorink in huis. Daarom zijn ze ook ontzettend trots dat ze het logo Echte Bakker aan hun bakkerij mogen voeren.

In de boerderijwinkel Sallandshoeve vind je naast streekproducten, ook boerenkaas, cadeaupakketten en broodjes.

Bij het Houtje in Heeten zwaaien Elske van den Idsert en Lucas van Bedijk de scepter. Een winkel in woonideeën en workshops. Vanaf april t/m september ook moestuinplanten.
Daar richten zij speciaal een stalletje voor in.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het  assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Hammerhof is een specialist in het telen van zachtaardige Carnica bijenvolken en heeft een kleinschalige wijnmakerij. Elk jaar produceren ze er met hun bijen de heerlijkste smaken honing en wijnen.

Naast het maken van Sallandse streekproducten, is Hammerhof ook een mooi stukje natuur waar je in een cursus leert hoe je zelf heerlijke mede (honingwijn) kunt maken.

Je kunt er genieten van de waterplas en de knusse zitjes die Hammerhof rijk is. Bekijk eens de zachtaardige Carnica bijen in de bijenstal, of ontdek welke bloemen en planten er in de wilde bloemenweide groeien.

Verse eieren, aardappels en boerenijs dat is wat je bij Buitengewoon kunt kopen.

Het houten chalet is voorzien van een diepvriesautomaat. Op basis van zelfbediening heeft men toegang tot een stuk vlees, waarvan de herkomst meer dan duidelijk is. “Brunsel Beef brengt mensen echt weer naar de boerderij”, vertellen Luuk en Irma Reimert. “Het is een mooie manier om te laten zien hoe wij dagelijks met veel passie werken voor een heerlijk stukje vlees waar mensen met smaak van genieten.”