Net buiten het centrum van Purmerend vindt u de kleinschalige kwekerij. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van kruiden (het hele jaar door), groenteplantjes (vanaf maart) en èèn jarige zomerbloeiers. Alle planten worden in hun eigen kwekerij opgekweekt.Daardoor kunnen we tegen zeer aantrekkelijke prijzen een goede kwaliteit bieden.
Vanaf half april verkopen zij eenjarige zomerbloeiers zoals geraniums, fuchsia’s en nog vele andere soorten.
Vanaf begin oktober zijn er weer volop winterharde violen te koop.

Het bedrijf is ontstaan in 1898. H.Tromp kocht een tuk land en begon samen met zijn vrouw A.Koster een veeteelt bedrijf. Vlak voor de oorlog werd het een trend, bij vele kleinere veehouderijen, om naast veeteelt, fijne tuinbouw gewassen te gaan telen. Veel onder zgn. platglas , warenhuizen en druivenserres.
Fruitteelt werd een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Eind jaren ‘70 werd het bedrijf over genomen door zoon H. Tromp. De veeteelt was verdwenen en fruitteelt was de hoofd teelt geworden samen met de druiven.
In 1990 werd het bedrijf overgenomen door , J.P. Tromp die sinds die tijd samen met Jordana Pestman, het bedrijf voortzetten in de huidige vorm. Fruitteelt en gespecialiseerd in tafeldruiven, De Frankenthalers, die hun weg vinden naar consumenten in een groot deel van Nederland.

Groente, fruit, perkplanten, beperkt levensmiddelen

Boerderijwinkel Smit is een flinke boerderijwinkel voor particulier en bedrijven. Verkoop van aardappels, groente, fruit, voerappels/wortels noten , melk, kaas, yoghurts, bloemen en vruchtensappen. Peter vent ook uit in Volendam en de Zaanstreek

Bij Marianne koop je honing, maar ook appels, peertjes op sap en vogeltaarten

Het Beemster Arboretum is een unieke verzameling houtige gewassen, die in een parkachtige omgeving in de Beemster tot in lengte van dagen kunnen blijven groeien. Het Beemster Arboretum is de twee na grootste verzameling bomen en struiken van Nederland. De verzameling bestaat uit 2600 soorten en variëteiten en het totaal aantal bomen en struiken ligt rond de 6000 exemplaren. De totale oppervlakte van het arboretum is 7,5 hectare.

Zij verkopen in het najaar bloembollen.
In het voorjaar tot najaar jam, vruchtensap, vogelvoerhouders ect.

Eerlijk & Heerlijk is een echt familiebedrijf dat is opgericht in 1911. Dirk van Berge is de derde generatie fruitteler van zijn familie in de Beemster. Vanaf zijn 17e werkt hij al als teler. Ook heeft hij een agrarische opleiding gevolgd. Inmiddels is hij al 40 jaar zelfstandig teler. Vroeger bij zijn vader stonden er hoogstambomen, waarin het fruit hoog hing. Dit bemoeilijkte het plukken doordat de plukkers steeds met manden op de rug trap op en trap af moesten. Nu staan er laagstambomen, waardoor het plukken een stuk makkelijker is geworden. Zo blijft Eerlijk & Heerlijk zich ontwikkelen.
Er zijn ondertussen meer soorten fruit bij gekomen die allemaal met dezelfde liefde en passie verzorgd en geteeld worden, wat we graag nog vele jaren zullen blijven doen.