Op de geiten- en kaasboerderij Rustenburg bieden zij u ‘Rust’ in de Beemster. Op het erf, in de stal en  in de winkel waant u zich in het jaar 1900. Er lopen kippen, parelhoenders, kalkoenen en Indische loopeenden los op het erf. Achter de tractor hangen al jaren twee onderbroeken aan de lijn.

In de winkel op hun erf vindt u verschillende soorten ambachtelijk gemaakte geitenkaas, heerlijke delicatessen en de meest verfijnde stukken vlees van onze eigen zuiglammeren.

Ook voor het uitzoeken van een leuk cadeautje bent u bij ons aan het juiste adres.

U bent van harte welkom, zij zijn geopend op vrijdag en zaterdag.

Beemsterklei is zware klei, bij uitstek geschikt voor vee. Vandaar ook dat de Beemster kaas zo lekker is. Voor aardappels is het een lastige bodemsoort, want de aardappels moeten moeite doen om knollen te vormen. Gelukkig weet de familie Francis wat je moet doen om toch de allerlekkerste aardappels te telen. Mooie knollen met veel smaak, ondanks het gekke weer van tegenwoordig.

Er wordt nagedacht over de rassen die in de Beemster het beste kunnen gedijen, zodat de aardappel geen lapmiddelen nodig heeft om goed te groeien.

Er wordt aandacht geschonken aan de kwaliteit van de grond, die met natuurlijke middelen voedzaam blijft.

En als de poters in de grond zitten, wordt er vaak langs de planten gelopen om te kijken hoe het met de aardappels gaat. Zelf kijken, het gewas voelen en zien, samen met de rijke kennis van drie generaties aardappeltelers, dat maakt het verschil.

Op de boerderij zijn de Beemstervalery’s altijd te koop in de kraam langs de weg.

Een milieubewust bedrijf met appels, peren, pruimen, bessen en kersen.
Beemster productwinkel met een breed assortiment groenten, fruit en natuurlijke fruitsappen, hardfruit, pruimen, bessen en vruchtensappen.
Een gedeelte van onze oude stolpboerderij hebben we ingericht voor onze groente- en fruitwinkel. In het vierkant van de boerderij (dit was vroeger de hooiberg) hebben we een koelcel geplaatst, zodat onze producten van een goede kwaliteit blijven.
Omdat ‘De Proeftuin’ uitsluitend kwaliteit producten verkoopt zijn wij DE winkel voor al uw natuurlijke producten.

Wij zijn elke zaterdag vanaf 8:00 tot 18:00 geopend.
Komt u gerust een keer langs.