In 2015 ontstaat het idee om het anders te doen. Varkens buiten houden, zoals het vroeger was. Zodat de varkens kunnen rennen, wroeten en luieren in de modder. Eerlijk en puur vlees zonder poespas. Met regionale invloeden, geen gesjouw met grondstoffen, voer en vlees. Alles zelf in de hand houden, open en transparant.
Partizanenvlees
In de tweede wereldoorlog was er een groepje Baarlose mannen die in het verzet gingen. Ze stonden bekend onder de naam Baarlose Bospartizanen. Partizanenvlees staat voor stoer vlees. Dit betekend dat de varkens een ruig leven hebben gehad. Ze hebben veel (in Baarlo) buiten gelopen en regionaal voer gegeten. Ook hebben ze net zoals vroeger etensresten (aardappelschillen / appels e.d.) gegeten. Hierdoor is het vlees wat steviger van structuur en proef je de ouderwetse smaak van vlees zoals die vroeger was.

Over ons
Al meer dan 150 jaar bestaat het familiebedrijf van familie Görtz. We hebben een lange historie in het telen van fruit aan de vruchtbare oevers van de Maas.

Op dit moment telen we de morel (kers), verschillende soorten peren, mirabellen, pruimen en appels. Van ons eigen fruit laten we op kleine schaal streekproducten maken die we verkopen aan lokale horeca en streekwinkels. Ook geven we op afspraak rondleidingen (tour de fruits) over ons fruitteeltbedrijf.