t’Trostomaatje Maasbree is een gezellige, kleurrijke verswinkel in Maasbree waar de passie voor mooie en ambachtelijke producten te zien en te proeven is. Zij hebben oog voor kwaliteit. Dat zit in hun natuur en zij combineren dit met persoonlijke service. Men geeft u altijd de warme aandacht die u verdient.

Naast ons gevarieerde assortiment van groente en fruit verkopen zij tal van bijzondere (steek) producten. Alles wat u nodig heeft om heerlijk te genieten! Daarnaast maken zij zelf ambachtelijke producten zoals: salades, pizza’s, maaltijden, soepen en wafels. Wij houden echt van ons vak en dat proeft u.

Komt u gerust eens langs om kennis te maken, en proef het verschil!

Mts. Wijnen is een teeltbedrijf van vollegrondsgroente in het Limburgse Maasbree. Sinds 2016 beschikt het bedrijf over een Versautomaat waar u terecht kunt voor heerlijke verse producten van eigen teelt of van telers uit de buurt.

Op vrijdag bakken ze echte Britse boerenfriet.
Maar met hetzelfde gemak kloven of zagen zij uw hout.

Bij Verz Maasbree vind je dagelijks verse groente en (zacht)fruit. Seizoensgebonden producten komen rechtsreeks van de teler.

Aardappelen en seizoensgroente

Verse groente, fruiten eieren in de winkel, vleespaketten op bestelling

Frank Tillemans runt samen met zijn vriendin een Limousin rundvee bedrijf in Beringe.
Frank is een zeer enthousiaste en gedreven agrarische ondernemer, die combinaties maakt en ziet met burgers en de maatschappij.

De Limousin runderen van Tillemans lopen voornamelijk in natuurgebieden waar ze vrij rond kunnen lopen en tevens zorgen voor de begrazing van natuurgebieden.

Het is bij Tillemans mogelijk om lekker en vers vlees te kopen via een gekoelde vleesautomaat, die 24 uur beschikbaar is en continu gevuld is met de lekkerste stukken vlees van het Limousin rund!
Daarnaast is het mogelijk om lekker en vers vlees op bestelling af te nemen.

Het is 2004 als Carlo Peters en Henny van Bergeijk de aftrap geven aan de frambozenfarm Raspberry Maxx.
Wat is begonnen met een kwekerij die frambozen kweekt, verandert dat al snel in een bedrijf dat van alles met frambozen maakt. Maar daar blijft het niet bij.
Raspberry Maxx staat al een decennium lang voor dromen waarmaken. Dromen van een wereld waarin mensen de natuur als inspiratiebron opzoeken en als middel om samen mooie dingen tot stand te brengen.
Raspberry Maxx is het niveau van de kwekerij in Nederland al lang ontgroeid. Inmiddels kent het merk meer dan 3000 trouwe fans. De events van Raspberry Maxx trekken jaarlijks een tal van bezoekers. Omdat de vraag naar de bijzonder lekkere frambozen van Raspberry Maxx gestaag groeide, werd in 2007 besloten direct aan consumenten te gaan verkopen via markten en winkel aan huis. Dat betekent een kortere keten met nog versere frambozen. Een uitbreiding van het assortiment met allerlei frambozenproducten, markten, open dagen, frambozen wedstrijden en een van de eerste crowdfundingcampagnes van Nederland volgden.

Raspberry Maxx: Een frambozenkwekerij met een missie

Sinds begin jaren tachtig produceert de Familie Mertens boerenkaas en andere zuivelproducten van melk van eigen koeien.

De in 1997 helemaal nieuwgebouwde kaasboerderij is gelegen in het buurtschap Oyen in het Limburgse Maasdal tussen de dorpen Baarlo en Kessel.

De ongeveer 100 zwartbonte koeien welke zorgen voor de dagelijks verse melk zijn gehuisvest op de boerderij aan de Ondersteweg no 9 in Kessel. Boer Mannie Mertens heeft hier de leiding.

Met een eigen tankauto word de melk dagelijks naar de kaasboerderij vervoerd en op ambachteljike wijze verwerkt tot boerenkaas en een groot aantal zuivelproducten en roomboter.

De kaasboerderij is ingericht volgens de modernste eisen en is EG gecertificeerd via de hygiene code Boerderijzuivel.

Onze zelfgemaakte lekkernijen worden in de eigen boerderijwinkel verkocht en tevens bij een groot aantal winkels en rijdende winkels in de regio.

Middels deze website kunt u kennismaken met de bijzondere wijnactiviteiten van Hans Schers RV (Registervinoloog van de Wijnacademie®), waarbij de wijnbeleving centraal staat. Uiteraard wordt verteld over de Italiaanse productiemethoden die ten grondslag liggen aan de wijnen die ieder jaar geproduceerd worden. Van de Regent-druif worden naast de basiswijnen nog een tweetal wijnen gemaakt: de Emendatio en Exaruit. Emendatio is geproduceerd middels de governo-methode en heeft dus een tweede gisting ondergaan (analoog aan de ripasso-wijnen uit Veneto). Exaruit is verkregen door de indroging (appassimento-methode) van de Regentdruiven in een droogkast (arele in de fruttaio) en waar na dan de pulpgisting plaatsvindt. Het hele proces van A tot Z wordt door Karakterwijn. volledig in eigen beheer uitgevoerd. De wijnen bezitten een complexiteit, intensiteit en lengte die voor Nederlandse wijnen ongekend zijn. De wijnen kunnen perfect gastronomisch ingezet worden als begeleiders van het lichtere tot en met het zware wild.

In 2015 ontstaat het idee om het anders te doen. Varkens buiten houden, zoals het vroeger was. Zodat de varkens kunnen rennen, wroeten en luieren in de modder. Eerlijk en puur vlees zonder poespas. Met regionale invloeden, geen gesjouw met grondstoffen, voer en vlees. Alles zelf in de hand houden, open en transparant.
Partizanenvlees
In de tweede wereldoorlog was er een groepje Baarlose mannen die in het verzet gingen. Ze stonden bekend onder de naam Baarlose Bospartizanen. Partizanenvlees staat voor stoer vlees. Dit betekend dat de varkens een ruig leven hebben gehad. Ze hebben veel (in Baarlo) buiten gelopen en regionaal voer gegeten. Ook hebben ze net zoals vroeger etensresten (aardappelschillen / appels e.d.) gegeten. Hierdoor is het vlees wat steviger van structuur en proef je de ouderwetse smaak van vlees zoals die vroeger was.