De aardappelen die u bij de Aardappelshop  koopt komen rechtstreeks van de boer. Dit heeft als voordeel dat de aardappelen vrijwel direct van het land in uw pan belanden. U ontvangt dan ook aardappelen van zeer hoge kwaliteit. Na de oogst worden de aardappelen in de beste omstandigheden bewaard zodat ze van uitstekende smaak en kwaliteit blijven.

Op het Landgoed Hemmen in de Overbetuwe ligt de biologische tuinderij De Stroom.
In de bosrijke omgeving telen ze er op drie hectare lichte kleigrond een grote verscheidenheid aan groentes. De tuinderij werkt op biologische wijze.

In de lente begint men met raapsteel, sla, spinazie en bosuitjes. In de zomer volgen de bospeen, courgette, boontjes en suikermais, en tomaten, aubergines en paprika in de tunnelkas. De herfst is de tijd om knolselderij, wortels, bieten en kolen binnen te halen, en in de winter heeft men nog prei, veldsla, boerenkool en spruitjes op het land. Dit is maar een greep uit alle gewassen die we telen.

De meeste van onze producten vinden hun weg naar de klant in de vorm van groentepakketten. Daarnaast gaan er ook groentes naar winkels in de omgeving, zie de Verkooppunten.

Op vrijdagmiddag is er verkoop bij De Groentestek aan de Hemmensestraat 17.

Hier bij het pontje Lexkesveer wonen Wout en Josien.

Ze hebben een hokje aan hun huis gebouwd om de automaten in te zetten. Als je voor het pontje naar Wageningen staat te wachten zie je ze staan. Ze vullen voortdurend bij. Zo kan iedereen kaas halen wanneer hij of zij wil.

Wout is kaasmaker en mede-eigenaar van Meester-Affineurs, een ambachtelijke kaasmaker aan de overkant in Rhenen. Bij Pontje Kaas vindt u de beste kazen van Meester-Affineurs.
De melk komt van boerderijen uit de nabije omgeving, wordt niet gemengd met andere melk en wordt niet afgeroomd. De kazen smaken heerlijk door de gras- en rasspecifieke melk. Er zijn kazen van melk van oudhollandse rassen zoals Blaarkop en MaasRijnIJssel.

Al meer dan 90 jaar verkopen wij onze producten aan huis. In het begin alleen nog maar aardappelen en uien, maar in de loop der jaren is ons assortiment uitgebreid met onder andere streekproducten, fruit en pompoenen en kalebassen.